5 motive pentru care femeile nu vor mai fi supuse și răbdătoare.

Plângându-se de femeile cu care se presupune că nu pot construi relații, bărbații jigniți adaugă, de obicei, cuvântul „moderne”. Astfel, ei subliniază că în urmă cu câteva sute sau chiar zeci de ani, situația era complet diferită. Femeile din trecut erau mai îngăduitoare, mai supuse și mai dispuse să aducă pe lume copii. Iar acum au venit feministele și au stricat totul. Dar e vina feministelor sau în societate au loc procese datorită cărora lucrurile nu mai pot fi ca în trecut? 

5 motive pentru care femeile nu vor mai fi supuse și răbdătoare:

1) Urbanizarea

Viața de la țară se mută constant în orașe, iar acest lucru își lasă amprenta asupra relațiilor. În oraș, femeia poate supraviețui fără bărbat (la fel ca și bărbatul fără femeie). Ea poate avea o viață de calitate și poate fi fericită fără a suferi din cauza lipsei lemnelor de foc, a acoperișului care curge, a gardului distrus sau a incapacității de a crește culturi.

Pentru a întoarce totul înapoi, nu este suficient să ameninți femeia cu degetul. Este necesar să renunți la beneficiile civilizației, cum ar fi electricitatea, apa și alte lucruri care necesită putere fizică și nu toți sunt pregătiți pentru asta. Dacă nu mă credeți, încercați să deconectați computerul și să opriți apa fierbinte timp de o săptămână.

2) Familiile nucleare

O altă consecință a dezvoltării urbane sunt familiile nucleare, în care soții locuiesc doar ei doi sau cu copiii. O familie extinsă, în care viitoarea mireasă era educată așa cum își dorea fiecare membru al familiei, devine de domeniul trecutului. Acum femeia are mai multe șanse pentru egalitate în propria casă.

Pentru a recâștiga puterea de influență a rudelor, bărbatul ar trebui să locuiască împreună cu ele. Dar din punct de vedere psihologic este dificil, deoarece majoritatea luptă pentru independență. Și din punct de vedere al infrastructurii, trebuie de reconstruit totul – de înlocuit apartamentele cu case private, de a trăi în comunitate… Se va întâmpla asta în viitorul apropiat? Cu siguranță nu. 

3)Progrese în medicină și creșterea vârstei de căsătorie. 

Un alt motiv pentru care relația dintre bărbați și femei s-a schimbat este creșterea speranței de viață și vârsta la care bărbații și femeile se simt relativ sănătoși. Această perioadă activă treptat crește. Dacă în trecut femeile și bărbații de „peste treizeci de ani” erau considerați vârstnici și de vârstă mijlocie, acum mulți cred că sunt aproape adolescenți.

În consecință, se căsătoresc oameni mult mai maturi, care au mai multă experiență de viață și sunt mai capabili să-și apere granițele. Pe de altă parte, în urmă cu zece ani, femeile de peste 45 de ani făceau clic pe reclamele legate de gătit și grădinărit, iar acum sunt interesate de modă, imobiliare și călătorii. Femeile care intră în relații au devenit mai mature, sunt mai experimentate și nu pot fi manipulate.

4) Controlul asupra natalității. 

Înainte femeile nășteau în mod regulat copii, dar mulți uită că, de fapt, ele nu erau întrebate. Sarcinile permanente nu erau alegerea lor, ca să nu mai vorbim de cazurile în care femeile pierdeau copilul. Sunt sigură că și bărbații visau să găsească o modalitate de a controla cumva natalitatea. De aceea, odată cu apariția acestei oportunități, numărul copiilor a scăzut brusc, iar valoarea fiecărui copil a crescut de multe ori. Nu cred că omenirea, după ce a primit un astfel de atu, o va refuza doar ca femeile să fie forțate să nască (deși în unele țări se întâmplă asta).

4) Internetul și industria divertismentului urban

Femeile și-au dat seama că pot găsi relații apropiate, prietenie, sprijin și noi cunoștințe nu numai în statutul de doamne căsătorite. Sprijinul din toate părțile a crescut de multe ori, iar o persoană singură își poate petrece timpul liber mult mai intens decât o persoană căsătorită.

De aceea, frica de a rămâne singură, ca motiv principal pentru a se căsători, a început să se estompeze. Și cu asta nu se poate face nimic, fără a opri internetul…

În concluzie, femeile nu vor mai putea fi supuse și dependente, cel puțin fără a renunța mai întâi la toate beneficiile societății moderne. Deci, bărbații nu trebuie să se bazeze pe asta, mai bine să încerce ei să se schimbe – va fi mai eficient.