Pisica – un indicator al bunăstării omului. Iată de ce unii simt antipatie față de feline.

Majoritatea oamenilor tratează pisicile extrem de pozitiv, însă unii experimentează o antipatie inexplicabilă față de acestea. Pisicile îi irită, îi enervează, îi împiedică și le provoacă dorința de a le alunga imediat. La prima vedere, nu pare a fi nimic neobișnuit. De fapt, acesta este un motiv serios de a reflecta.

Pisica domestică, împreună cu câinele, trăiește alături de om din timpuri străvechi. Și dacă scopul câinelui de la început a fost specific și clar – vânătoarea, protecția, atunci al pisicii e mult mai complex.

Exterminarea dăunătorilor, cum ar fi șobolanii și șoarecii, poate fi numit un serviciu conex, scopul principal al pisicii domestice nu este acesta.

Pisica are un sistem bioenergetic unic. Ea este capabilă să se adapteze fin biocâmpurilor din jur și chiar să intre în rezonanță cu acestea, astfel corectându-le și, dacă este necesar, să le alimenteze, iar în cazuri excepționale, să le restaureze complet.

Adesea proprietarii de pisici povestesc cum după ce au comunicat cu animalul lor de companie, le-a dispărut durerea de cap sau tensiunea arterială a revenit la normal. Acestea nu sunt fabule. Orice perturbare în corpul nostru se manifestă sub forma unei distorsiuni a aurei energetice, iar pisica simte acest lucru și se grăbește să ajute.

De asemenea, pisica poate servi ca un indicator al bunăstării omului. Când în viața lui totul este în ordine, pisica care locuiește în casă este calmă, doarme mult, nu neglijează procedurile de igienă și are un apetit bun.

Dacă animalul tău de companie devine nervos fără niciun motiv, nu se îngrijește, mănâncă prost, înseamnă că ceva este în neregulă în viața ta. De obicei, pisicile reacționează la certurile din familie și iau întotdeauna partea celui care a suferit pe nedrept în aceste conflicte. Dacă, de exemplu, ți-ai pedepsit nemeritat copilul, pisica va veni la el, îl va mângâia, va toarce și va încerca să calmeze copilul, să-i redea liniștea sufletească.

Ca și orice legătură subtilă, relația dintre pisică și om este bidirecțională. Pisicile ne simt pe noi, iar noi pe ele. De aceea, practic nu există oameni indiferenți față de pisici. Fie există simpatie, fie antipatie.

Cu simpatia, totul este clar, dar cu antipatia… Conform observațiilor mele, 90% dintre alcoolicii rău intenționați nu suportau pisicile, și majoritatea femeilor, viața personală a cărora nu se distingea prin bunăstare, spuneau adesea: „Urăsc pisicile!”, copiii care au fost supuși violenței în familie sau la școală îți vărsau supărările pe pisicile fără stăpân sau a vecinilor.

Pot spune cu siguranță că omul, karma căruia nu este ideală, pisicile îi provoacă emoții negative. Astfel de oameni ar trebui să se gândească serios la cum să-și schimbe viața, să o facă mai strălucitoare și mai fericită. Și atunci aceste drăgălașe pufoase nu le vor provoca decât zâmbet.