Superstiții din popor: 5 obiecte pe care nu e bine să le dai din casă sub niciun pretext.

Un semn din popor spune că atunci când omul returnează o datorie, el dă și o parte din norocul său. Iar obiectele pe care le împrumutăm ne pot răpi energia și puterea. Strămoșii noștri credeau că anumite lucruri nu trebuie date sau împrumutate sub niciun pretext, altfel puteai atrage multe necazuri…

5 lucruri pe care nu le poți împrumuta:

Sarea

Dacă vecinii ți-au cerut sare, o poți da doar cu condiția să fie cadou. Pericolul constă în proprietățile energetice ale sării, care pot influența soarta omului. Sarea este una dintre cele mai importante componente magice, așa că este categoric interzis să o accepți de la alte persoane. Mulți oameni care au primit sarea înapoi, și-au pierdut norocul, s-au îmbolnăvit, s-au despărțit de cei dragi.

Vasele

Acestea sunt încărcate cu energia casei în care se află. Dacă cineva vrea să-i facă rău altei persoane, îl poate lăsa să-i folosească ceașca, farfuria, cana, lingura, tigaia… Nu da nimănui vase și nu cere de la nimeni vase, pentru a nu-ți afecta negativ propriul destin și destinul altei persoane. Vasele împrumutate pot duce la pierderea sănătății, la dobândirea fricilor, eșecurilor și altor consecințe negative.

Poți utiliza vasele împreună cu un străin dacă, de exemplu, locuiți într-un hostel, dar trebuie să ai grijă și aici. Sunt și mai periculoase vasele deteriorate sau sparte care nu ar trebui păstrate acasă.

Îmbrăcămintea.

Mulți bărbați și femei consideră că este absolut normal să-și schimbe îmbrăcămintea pentru o perioadă. Dar este mai bine să nu faci asta. Dacă cumperi lucruri care au fost deja folosite, nu este nimic în neregulă, pentru că plătești pentru ele. Dar, în acest caz, ar fi bine să faci o curățare energetică.

Îmbrăcămintea este personală și chiar dacă o iei de la rude, care cu siguranță nu-ți doresc răul, este mai bine să le oferi ceva în schimb. Nu împrumuta haine, acestea îți pot aduce ghinion. Cel mai mare pericol sunt pantofii, pentru că absorb cea mai mare cantitate de energie negativă.

Bijuteriile.

Acestea sunt încărcate cu energia celui căruia îi aparțin. De aceea, omul care le va folosi va fi afectat de ele. Nici trucul cu darul nu funcționează. Purtând inele sau cercei care au aparținut altei persoane, îi poți absorbi problemele. Experții în domeniul bioenergeticii notează că bijuteriile protectoare pot „infecta” străinul cu boli, îl pot priva de noroc. Din metale, merită să evitați argintul și platina. Din pietrele-talisman, cei mai periculoși magneți ai ghinionului sunt: piatra lunii, diamantul, cuarțul transparent.

Mătura.

Dacă oferi sau împrumuți o mătură pentru o perioadă, atunci, conform semnelor populare, pentru tine poate începe o perioadă neagră, ceea ce duce la pierderi de bani, probleme la locul de muncă. În niciun caz mătura nu trebuie să părăsească casa ta, acest lucru este permis doar dacă nu mai ai nevoie de ea.