Rezolvând problemele împreună, vă veți consolida relația: 10 sfaturi utile.

În orice relație pot apărea supărări și neînțelegeri, chiar și în cea mai puternică. Dar asta nu înseamnă că dragostea s-a încheiat și despărțirea este inevitabilă. În plus, rezolvând problemele împreună, partenerii își pot consolida și mai mult relația. 

Învățați să construiți relații

1. Nu transferați responsabilitatea unul pe celălalt – ceea ce înseamnă că sunteți dispuși nu numai să vă recunoașteți vina, ci și să corectați situația care s-a dezvoltat din vina unuia dintre voi. Dacă ambii ați greșit, atunci este important să nu vă certați, ci să rezolvați problema împreună.

2. Nu ignorați problema –  împacându-vă după conflict, nu veți elimina situația care a dus la ea. Mai devreme sau mai târziu, conflictul se va repeta. Găsiți o modalitate de a elimina cauza problemei, fără a aștepta data viitoare.

3. Învățați să iertați –  nu folosiți supărarea ca o modalitate de răzbunare sau de a face presiune asupra partenerului. Supărările nu corectează obiceiurile proaste sau caracterul omului. Nu manipulați cu sentimentele partenerului, iar dacă v-ați supărat, atunci iertați.

4. Aveți curajul să recunoașteți că ați greșit – treceți peste mândrie și cereți-vă sincer iertare, chiar dacă vi se pare că acest gest nu a fost apreciat.

5. Percepeți sobru criticile – ascultați pretențiile celuilalt. Doar pentru că unul crede că are dreptate, nu înseamnă că este adevărat. Învățați să vă puneți în locul altei persoane, distrăgeți-vă atenția de la propriul „eu”

6. Nu vă obișnuiți cu binele – oamenii se obișnuiesc rapid cu avantajele partenerului și, practic, observă doar defectele. Amintiți-vă cât mai des calitățile de care v-ați îndrăgostit și pentru care ați început să vă respectați, iar defectele pot fi corectate dacă vă ajutați reciproc.  

7. Nu vă ascundeți adevărata atitudine – vorbiți despre temerile și îndoielile voastre, despre ceea ce nu vă place și vreți să corectați. Dacă nu vă exprimați adevărata atitudine, doar veți agrava problema.

8. Consolidați relația –  dezvoltați-vă capacitatea de a vă asculta reciproc, de a găsi compromisuri, de a ceda și de a manifesta grijă unul față de celălalt. Treceți peste egoism, încercați să vă înțelegeți și să vă compătimiți reciproc. 

9. Relațiile nu sunt doar plăcere s*xuală – s*xul este doar una dintre formele unei relații amoroase, iar pe lângă el există și alte manifestări ale iubirii.

10. Învățați să refuzați –  nu îndepliniți cerințele sau capriciile absurde ale partenerului, nu alimentați cu consimțământ defectele celuilalt. Acceptând ceea ce nu vă place, veți pierde dragostea și respectul partenerului.