Iată de ce nu trebuie să iei decizii seara. Povestea acestei femei te va convinge.

O femeie a alergat la prietena ei, rugând-o să-i împrumute o sumă de bani. I se făcuse o ofertă pe care nu o putea refuza, dar nu avea suficienți bani, din păcate. Mâine urma să-și ridice salariul și să-i întoarcă împrumutul. Dacă prietena ei nu o va putea ajuta cu suma necesară, va trebui să facă un împrumut de la altcineva. Acești oameni drăguți care i-au oferit produsele cosmetice o vor ajuta să-l obțină rapid.

Nu te grăbi să iei decizii…

Era deja târziu, pe la opt seara. Prietena a observat că ochii Lisei străluceau, avea fața roșie și era foarte emoționată. Ea cerea cu insistență bani pentru aceste produse cosmetice. Și nu este o persoană de 16 ani, ci o doamnă adultă, serioasă de 50. Dar această achiziție este ciudată. Dacă nu-i va oferi bani, va lua un împrumut cu o dobândă exorbitantă.

Prietena a decis să o convingă să aștepte până dimineața. A cerut numărul de telefon al vânzătorului, sub pretextul că și ea vrea să cumpere aceste produse cosmetice magice. A telefonat și s-au pus de acord că le va cumpăra mâine dimineață. Vânzătorul insista că trebuie să o facă acum! Dar ea totuși a reușit să-l convingă că va veni a doua zi dimineața.

P​e Lisa a invitat-o să rămână la ea peste noapte; și a ascultat jumătate de noapte o poveste maniacală despre produsele cosmetice minunate. Apoi s-au dus la culcare. A doua zi dimineața Liza și-a îmbrățișat prietena și a izbucnit în plâns; ”Multumesc, multumesc! Era cât pe ce să fac o prostie ieri!”

În timpul somnului, creierul s-a odihnit. Creierul nu doarme – doar funcționează diferit, el încearcă să descompună și să distrugă tot ”gunoiul mental” periculos. Și să ia deciziile corecte. Ceea ce seara ni se pare teribil, ireparabil, dimineața se dovedește a fi complet rezolvabil. Și ceea ce părea teribil de atractiv, uneori se dovedește a fi un fals grosolan.

Acest lucru se aplică atât lucrurilor, cât și sentimentelor. Seara, suntem dominați de emoții. Suntem mai sugestibili și mai impresionabili. Iar dimineața suntem mai raționali și mai perspicace. Peste noapte hipnoza se risipește. Ne „trezim”. Prin urmare, este foarte, foarte suspect dacă cineva ne grăbește să luăm o decizie. Și cere să plătim, să cumpărăm, să dăm, să aprobăm, să fim de acord cu ceva seara… Nu ne lasă timp să analizăm.

Da, cel mai probabil dimineața oferta nu va mai fi atât de tentantă. Vom vedea clar petele, găurile sau „zerourile” în plus în contract. Dimineața vom vedea lucrurile clar. Este bine dacă în viața noastră există o persoană care să ne convingă să așteptăm până dimineața și să nu ne asumăm riscuri.

Dacă nu ai un astfel de prieten, tu ești cel mai bun prieten al tău. Amintește-ți acest lucru și fă o pauză dacă ești împins de emoții pentru a rezolva o problemă financiară. Sau oricare alta…