12 ritualuri care te vor ajuta să-ți creezi starea de fericire și bucurie.

Psihologii sunt siguri că orice om își poate face viața fericită și strălucitoare. Iar pentru asta nu sunt necesare cadourile scumpe, călătoriile sau bijuteriile: oricine își poate crea starea de fericire din lucrurile mici cotidiene. Cu ajutorul unor ritualuri și obiceiuri simple, te poți antrena să te bucuri de fiecare zi.

Principiile și ritualurile fericirii se află în centrul multor programe de formare ale psihologilor și antrenorilor de creștere personală. Încercând să le implementezi în viața ta, îți poți schimba complet atitudinea față de multe lucruri. Asta te va ajuta să reziști stresului, să radiezi fericire și să o împărtășești celorlalți.

Principiile de bază ale fericirii

Potrivit psihologilor, fericirea este rezultatul muncii îndelungate și constante asupra sinelui, emoțiilor și sentimentelor. Atunci când obține liniștea sufletească, omul își dezvoltă mai rapid cariera, nu are dificultăți în construirea relațiilor personale și de prietenie.

12 Principii de bază pentru atingerea fericirii:

1) Dezvoltă-te ca persoană. Afirmă-te cu ajutorul faptelor bune, obține succesul academic, participă la diferite proiecte interesante și îndrăznețe.

2) Nu-i schimba pe cei din jur. Nu încerca să-ți faci partenerul mai bun, ci lucrează asupra ta. Cu exemplul personal este mai ușor să atragi oamenii pozitivi și de succes, care radiază fericire.

3) Dezvoltă-ți obiceiuri bune: aleargă dimineața, fă sport, învață să gătești mâncăruri sănătoase.

4) Apreciază fiecare minut. Folosește-ți util timpul liber, nu-l pierde pe seriale și talk-show-uri: învață limbi străine conform sistemului „15 minute pe zi”, citește cărți atunci când aștepți ceva.

5) Fă sport. Activitatea fizică stimulează producția hormonilor fericirii și plăcerii.

6) Fă o plimbare în aer liber în fiecare zi, indiferent de vremea de afară.

7) Controlează-ți cheltuielile financiare, dar nu exagera cu economiile: uneori răsfață-te cu surprize și cadouri plăcute.

8) Învață să faci bani și nu-ți fie teamă să ceri o promovare sau să te muți la un nou loc de muncă dacă cel vechi nu-ți mai aduce bucurie: schimbările stimulează dezvoltarea și cresc stima de sine sănătoasă.

9) Gândește pozitiv. Gândindu-te la un nou proiect, nu număra veniturile: mai bine gândește-te câtă plăcere vei obține de la rezultat, de la întâlnirile cu oameni noi.

10) Citeste mai mult. Nu uita să te bucuri de literatură bună, rezervă-ți cel puțin 15-20 de minute pe zi pentru a cunoaște autori noi.

11) Caută informații și emoții noi. Schimbă-ți traseul în drum spre serviciu, vizitează cât mai des expozițiile, teatrele, plimbă-te prin pădure.

12) Învață să te bucuri de curățenia casei, găsește-ți un hobby pe placul tău. În fiecare seară, analizează ziua care a trecut, nu uita să te lauzi pentru succesele și faptele tale bune.