Oamenii de știință au descoperit care este înălțimea masculină minimă pe care o preferă majoritatea femeilor.

Conform datelor comunității medicale mondiale „NCD Risk Factor Collaboration”, înălțimea medie a femeilor este de aproximativ 160 cm, iar a bărbaților de 175 cm (în diferite țări, înălțimea medie poate varia într-o direcție sau alta).

Atunci când își aleg partenerul potrivit, femeile acordă atenție înălțimii mai mult decât altor parametri fizici ai corpului. De ce pentru ele este atât de important să se întâlnească cu un bărbat mai înalt? Și care este înălțimea potrivită și cea mai preferată?

Oamenii de știință au decis să afle răspunsul la aceste întrebări. 

Psihologii olandezi Gert Stulp, Abraham Bunk și Thomas Pollet au publicat un studiu interesant legat de psihologia preferințelor feminine. Ei au chestionat câteva sute de femei din diferite țări ale lumii pentru a afla de ce preferă bărbații mai înalți. Și de ce este atât de important ca bărbatul să fie mai înalt?

Femeile preferă bărbații înalți, deoarece evoluția a încorporat în ele sentimentul că un bărbat înalt este capabil să-și apere familia de amenințările fizice, datorită dimensiunii sale.

Cu toate acestea, chiar dacă înălțimea nu înseamnă întotdeauna că bărbatul este mai puternic, mai rapid sau mai inteligent, pentru femei este totuși un indicator că sunt „privite de jos în sus”, în sensul literal al cuvântului. La nivel subconștient, acest lucru duce la sentimentul că datorită înălțimii, bărbatul este superior.

Pentru femei, este important și faptul că bărbații înalți sunt mai încrezători și au o stimă de sine mai mare.

Deci, ce înălțime preferă femeile?

În revista YouGov, oamenii de știință au publicat rezultatele unui studiu interesant la care au participat câteva mii de femei din diferite țări ale lumii (înălțimea lor medie fiind 160 cm). Scopul acestui studiu a fost de a afla care este înălțimea minimă care va asigura succesul bărbatului în timp ce face cunoștință cu femei din diferite țări ale lumii.

Iată rezultatele sondajului:

– Bărbații cu înălțimea 160 cm și mai puțin – s-au dovedit a fi mai puțin solicitați pentru 90% dintre femeile chestionate. 10% dintre femei au spus că bărbații de peste 160 cm sunt potriviți, dar numai dacă se află în limitele lor de înălțime și ”nu sunt mai scunzi”.

– Bărbații cu înălțimea 190 cm și mai mult – s-au dovedit a fi prea înalți și „înspăimântători” pentru 60% dintre femeile chestionate. 35% dintre femei au numit această înălțime adecvată, iar 5% – „dezirabilă”.

– Potrivit sondajelor, pentru 90% dintre femei intervalul „ideal” este între 180-185 cm.

De asemenea, un studiu similar a fost realizat de aplicația Badoo, în rândul a 20.000 de femei cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Aplicația Badoo a concluzionat că înălțimea masculină minimă pe care o menționează cel mai frecvent femeile este 172,7 cm. „Peste 80% dintre utilizatoarele Badoo vor accesa profilul bărbatului dacă acesta are între 172 cm – 185 cm înălțime.

Atunci când se înregistrează pe site și își stabilesc parametrii preferați de căutare, majoritatea femeilor indică înălțimea minimă a bărbatului 172 cm și mai mult. Dacă bărbatul are înălțimea sub 172 cm și se înregistrează pe acest site, atunci 80% dintre femei nu vor vedea profilul lui în căutare.

Nu te descuraja dacă nu te încadrezi în „parametrii preferați” ai majorității femeilor. Site-ul de cunoștințe a confirmat faptul că în lume există suficiente femei scunde care își aleg bărbații din limitele lor de înălțime.