5 pași către încredere, după ce ai ieșit dintr-o relație dificilă.

Mulți dintre noi am fost într-o relație dificilă cel puțin o dată în viață. Și cu cât relația este mai dificilă, cu atât ieșirea din ea este mai dureroasă. De aceea, pentru o lungă perioadă de timp, oamenii au tendința de a rămâne în astfel de relații. Frica de durere, stima de sine scăzută și îndoiala de sine ne obligă să rămânem alături de oamenii toxici.

Ieșirea dintr-o relație toxică poate fi confortabilă, rapidă și sigură dacă înțelegi ce se întâmplă și încotro mergi. Acordă atenție acestor 5 aspecte dacă vrei să rupi o relație dificilă sau ai făcut-o deja.

1. Răspunde-ți la întrebarea – de ce? Este important să-ți pui întrebările potrivite și să răspunzi la ele în mod corespunzător. De ce ești în această situație? De ce ai nevoie de această relație, durere și experiență? De ce a început și s-a încheiat relația? Ce lecții trebuie să înveți din această situație? Trebuie să-ți răspunzi la aceste întrebări într-un mod pozitiv. Iată câteva variante de răspuns:

– Pentru a înțelege ce vreau cu adevărat.

– pentru a realiza ce fel de relație am nevoie.

– a decide ce fel de mediu ar trebui să am.

– a stabili priorități și a face alegeri în favoarea lucrurilor importante.

– a-mi crea un viitor fericit.

– pentru a-mi îmbunătăți și a atinge un nou nivel.

– a-mi simți valoarea și importanța.

– a aprecia importanța de a merge pe propriul drum.

– a mă gândi la ce calități trebuie să-mi dezvolt și la care trebuie să renunț.

– a învață lecția că nu pot accepta mai puțin decât merit.

2. Înțelege-ți dorințele. Orice proiect începe cu o idee și cu înțelegerea clară a ceea ce dorim să obținem la final. Experiențele proaste și nemulțumirea față de situație te ajută să-ți determini adevăratele dorințe, pe care ți-a fost teamă să le recunoști. Dacă nu-ți dorești o astfel de relație, atunci cum ți-ai dori? Acesta este punctul de plecare pentru fericirea și succesul tău. Norii se risipesc și vezi o lumină. Credința, speranța, optimismul în direcția perspectivelor te inspiră și te ajută să mergi mai departe.

3. Planifică viitorul. Dacă te bazezi pe obiective, apar posibilități să elaborezi un plan nou, iar apoi să-l implementezi. În această etapă se consolidează și crește încrederea în forțele proprii. Suntem autorul vieții noastre, atunci când creăm ceea ce ne dorim, ceea ce ne-am planificat.

4. Mută-ți atenția către tine. Gândește-te ce calități trebuie să-ți dezvolți pentru a obține ceea ce dorești. Ce trebuie să descoperi în tine pentru a obține cele mai bune rezultate și la ce trebuie să renunți? În primul rând, vorbim despre starea ta emoțională. Lucrând cu tine însăți în drumul către obiectiv uiți de ceea ce nu te avantajează. Nu te mai gândești la ceea ce nu te umple cu resurse. Astfel, descoperi și construiești în tine puterea, începi să simți sprijinul interior.

5. Mulțumește-ți pentru cine ești și cine vei deveni datorită evenimentelor din trecut, experienței acumulate, acțiunilor din prezent și viitorului fericit. Când apare sentimentul de recunoștință, înseamnă că ai renunțat la toată durerea, la atașamente, la dependența de relație și acum ești o persoană liberă. Ce poate fi mai bun decât acest sentiment? Și din punctul recunoștinței sincere începi o nouă viață de la zero.