10 motive să te întâlnești cu un partener care este complet opusul tău.

Este adevărat că uneori contrariile se atrag. Nu este atât de ușor să te înțelegi cu cineva care este absolut diferit de tine, care privește lumea diferit, are obiceiuri și atitudini diferite. Dar este interesant să explorezi o ființă umană complet diferită și să învățați să vă adaptați unul altuia. Iar pentru asta există cel puțin 10 motive:

1. Veți afla ceva nou unul de la celălalt. Dacă ești o persoană creativă, iar el este inginer, îl vei ajuta să-și facă apartamentul mai confortabil, iar el îți va explica de ce cuptorul tău cu microunde se strică tot timpul. Când vă veți căsători, veți avea o casă confortabilă și frumoasă, unde totul funcționează. 🙂

2. Veți învăța să faceți compromisuri. Pentru că nu vei dori să renunți să o asculți pe Sia doar pentru ca partenerul tău să asculte Metalica. Așa veți învăța să faceți compromisuri. Pentru că îl iubești mai mult decât urăști ceea ce ascultă.

3. Vei încerca ceva nou de dragul lui – de exemplu, vei viziona un film de acțiune în loc de ceea cu ce te-ai obișnuit. Și dintr-o dată se poate dovedi că filmele de acțiune nu sunt atât de stupide, în ele poate fi prezent umorul, romantismul și momentele psihologice subtile.

4. Nu-ți este frică să-i spui că nu-i împărtășești toate interesele, iar acest lucru este normal într-o relație sănătoasă. Nimeni nu este obligat să se prefacă că este altcineva și că îl iubește, să zicem, pe Vivaldi, dacă de la sunetul viorii i se încordează pomeții. De asemenea, vei afla că dacă partenerului îi place o emisiune stupidă, nu înseamnă că și el este stupid. Toți ne dorim uneori relaxare.

5. Dacă îți plac surprizele – acestea te așteaptă. Opusul tău va fi imprevizibil, pentru că el gândește diferit. De exemplu, vezi niște saboți de plastic într-un hipermarket și te gândești: „Uf, nu aș purta așa ceva”. Iar el se uită la ei și înțelege că ar putea confecționa o jardinieră cochetă pentru flori, îi cumpără și plantează violete în ei.

6. Dacă unul dintre voi este obsedat de curățenie, iar celălalt este dezordonat, nu veți permite să ajungeți în extreme și să locuiți în dezordine sau, dimpotrivă, să fiți fixați pe curățenie.

7. Partenerul tău trebuie să facă tot posibilul să-ți explice punctul lui de vedere, care este complet diferit de al tău și să te facă să privești lucrurile dintr-un unghi diferit. În cele din urmă, el ar putea deveni ”avocatul diavolului”. Acest lucru dezvoltă foarte mult abilitățile logice.

8. Este amuzant să vă urmăriți familiile când acestea se întâlnesc. Pentru că și părinții tăi sunt complet opuși. Mama ta într-o rochie hippie o întâlnește pe mama lui, care poartă costum de afaceri și colanți (pe o căldură de treizeci de grade!)… Arată ca în filmul „Meet the Fockers”: o comedie gratuită la voi acasă.

9. Îți provoacă emoții speciale pentru că a venit dintr-o lume complet diferită. Sunteți fascinați unul de celălalt, așa cum ați fi fascinați de un extraterestru sau de o persoană din străinătate.

10. Aveți un cerc social complet diferit, prieteni diferiți. Și asta este grozav! Ai ocazia să-i cunoști și să te împrietenești cu cei pe care nu i-ai fi întâlnit niciodată. Astfel vei cunoaște mai bine oamenii.