6 tipuri de abuz pe care le folosesc cel mai des femeile într-o relație.

Uneori, femeile folosesc manipularea și presiunea psihologică ca răspuns la violența partenerului. Iar uneori aceasta este o manifestare a trăsăturilor specifice de caracter și a incapacității de a comunica.

Există tactici abuzive pe care, din diferite motive, femeile le folosesc mai des decât bărbații: 

STRATEGII TIPICE ALE FEMEILOR-AGRESOARE

Multe tipuri de abuz pot fi întâlnite atât în ​​comportamentul bărbaților, cât și al femeilor. Dar, deoarece articolul este dedicat în mod special manipulărilor feminine, le vom lua în considerare din acest punct de vedere.

1. Refuzarea intimității. 

Femeia adoră intimitatea, cuplul poate avea relații intime minunate. Dar de îndată ce bărbatul nu face ceea ce vrea femeia, ea îl refuză. Nu a spălat vasele, s-a întors târziu de la serviciu, nu a adus bani – intimitate nu va fi. În familie apar relațiile comerciale, bărbatul trebuie să „merite” ceva ce nu poate fi obiect de târguire, ci doar obiectul unei înțelegeri amiabile reciproce. 

S*xul nu ar trebui să fie o monedă de schimb și, în aceste cazuri, refuzul este respingerea fizică și emoțională a partenerului. 

2. „Bărbatul este obligat să…”

Cu această formă de abuz, femeia inventează o imagine a unui bărbat ideal și crește foarte mult așteptările pe care partenerul ei nu le poate îndeplini. Bărbatul „ar trebui” să câștige 1000000 lună, să-și întrețină familia, să-și dorească mereu s&x și să arate bine. La un moment dat, aceste puncte devin prea multe, iar relația se transformă în una abuzivă.

Niciun partener nu poate egala imaginea creată de cineva, iar aceasta este asociată cu un alt tip de abuz feminin – vinovăția.

Dacă bărbatul nu se ridică la înălțimea așteptărilor mari, atunci el este vinovat. Sentimentul de vinovăție impus s-ar putea să nu se reverse în scandalurile zilnice, ci pătrunde în relație, de exemplu, sub formă de agresiune pasivă și critici.

3. Scăderea stimei de sine a partenerului

Atunci când relația durează mulți ani, perioada iubirii hormonale se încheie. Femeia este dezamăgită de partenerul ei, dar nu pentru că acesta a devenit mai rău, ci pentru că perioada de idealizare s-a încheiat. Multe femei nu-și acceptă partenerul ca pe o persoană reală și treptat îi reduc stima de sine cu reproșuri și declarații pasiv-agresive, evidențiind laturile sale negative.

S-ar putea să nu fie o agresiune deschisă, dar să spui cuvintele „Te îmbraci ca în anii nouăzeci”, „Copii, uite cine ne-a onorat cu atenția sa”, „Găsește-ți un loc de muncă normal”, femeia treptat îi insuflă bărbatului că nu este valoros.

4. Gelozia fără temei

În familie nu au existat fapte de trădare, dar bărbatul este acuzat permanent că este afemeiat, se uită la femei, este infidel. Bărbatul nu poate spune nimic despre o colegă fără să provoace un scandal. Nu poate ține legătura cu prietenele, orice relație cu s*xul opus este tabu.

5. Încercarea de a întoarce copiii împotriva tatălui.

O formă de abuz crud, în care mama le transmite copiilor atitudinea sa negativă, subliniază toate greșelile și neajunsurile tatălui, pierzând din vedere binele. Acest comportament toxic afectează întreaga familie și rănește atât copiii, cât și partenerul.

6. Provocarea

Cel mai controversat tip de abuz feminin din practica mea, este atunci când femeia își permite să rostească cuvinte jignitoare, să îmbrâncească partenerul, să-l lovească peste față – și dacă el răspunde la acțiunile ei cu agresivitate, ea îl consideră doar pe el abuzator și agresor. Partenera poate folosi în mod repetat violența fizică împotriva bărbatului, crezând că ei i se permite, iar lui nu. 

Agresivitatea este inacceptabilă într-o relație sănătoasă, niciunul dintre parteneri nu ar trebui să-și permită să-și exprime emoțiile în acest fel.

Abuzul feminin – este un abuz emoțional zilnic în familie, în care bărbatul este înfățișat ca un tată rău, este ignorat, i se refuză intimitatea și este comparat cu imaginea ideală. Acest comportament împiedică cuplurile să construiască o apropiere profundă. Acolo unde există violență, nu poate exista o familie sănătoasă.

Dacă te recunoști în aceste situații trebuie să te gândești de ce vrei să-ți compari partenerul cu alții, să te superi pe el și să fii geloasă. Răspunsul sincer la aceste întrebări deschide drumul către reconstruirea relației. Și nu contează cine dintre parteneri va face primii pași, cel mai important lucru este îmbunătățirea sănătății familiei, renunțând la manipulări și orice formă de violență.