12 tipuri de prieteni de care merită să te îndepărtezi.

Este bine când avem prieteni fideli alături. Cu ei poți comunica ușor despre subiecte serioase, te poți distra. Dar uneori poți suferi dacă ai încredere în persoana greșită.

Există 12 tipuri de oameni cu care cearta este inevitabilă. Fii precaut(ă) și nu-i lăsa să se apropie prea mult de tine.

1. Prietenul – Victimă

Toată lumea îl jignește și suferă mereu de boli misterioase pentru care trebuie să-l compătimești. Cu un astfel de om nu vei putea comunica pe picior de egalitate, decât dacă îi vei șterge mereu lacrimile și vei asculta discursul său plin de supărare.

2. Prietenul – Salvator

Acest om are întotdeauna instrucțiuni și sfaturi pentru toate ocaziile, chiar dacă nu ai probleme și voiai să vorbiți despre altceva. Pur și simplu îi place să se simtă ca un adult grijuliu. Ai nevoie de el?

3. Prietenul – Invidios.

Un astfel de om neapărat trebuie să obțină ceea ce ai tu. Cu orice preț. Abia mai târziu se va dovedi că nu și-a dorit acest lucru. Și te va numi vinovat. La urma urmei, tu ești cel care le spui tuturor despre realizările tale.

4. Prietenul cu idei

De îndată ce acest om este pasionat de ceva nou, imediat începe să-i învețe și pe alții. El îți va spune că trebuie să salvezi animalele, să faci acel tip de meditație sau să mănânci anumite fructe. Doar cei mai puternici vor putea rezista unei asemenea presiuni. Și un astfel de prieten nu te va asculta niciodată.

5. Prietenul efemer.

Astfel de persoane trăiesc cu motto-ul „Avem o singură viață”. Adică va pierde timpul căutându-și constant aventuri. Într-o astfel de companie poate fi distractiv și interesant o vreme, însă el nu va reuși să devină un prieten bun.

6. Prietenul – Cerșetor

Acești oameni sunt obișnuiți să accepte daruri. Este în regulă să-ți servești prietenul o dată sau de două ori sau să-i dai un obiect de-al tău. Dar, dacă persoana este mulțumită de poziția cerșetorului, este mai bine să rupi această relație. În caz contrar, va trăi pe seama ta și chiar vei fi vinovat(ă) pentru toate necazurile lui.

7. Prietenul care nu tace.

Pentru un astfel de om cel mai important lucru în viață sunt cuvintele goale. De obicei, pierde cea mai mare parte a timpului pe conversații inutile. Și de la un astfel de prieten nu vei primi ajutor sau înțelegere.

8. Prietenul – Egoist.

Acest prieten nu este interesat de viața ta. Ca răspuns la „Mă simt atât de rău, am fost concediată”, probabil vei auzi: „Da, este trist. Dar cât de groaznic m-am simțit eu ieri când noua pereche de sandale nu mi se potrivea.”

9. Prietenul – exploziv

Cu siguranță ai întâlnit vampiri energetici, după întâlnirea cu care te simți ca o lămâie stoarsă. Acești oameni sunt capabili de izbucniri incontrolabile de furie și iritare, capabili de acțiuni stupide. Nu-ți pierde timpul cu ei.

10. Prietenul – Imprudent

Acest om neapărat va găsi o frază sau un truc ciudat pentru a-ți răni sentimentele. Îți poate pune o întrebare ridicolă care te va face să roșești, va face o glumă nepotrivită. Într-un cuvânt, nu te vei putea relaxa cu un asemenea prieten.

11. Prietenul care iubește critica.

Critica sănătoasă este utilă. Dar sunt oameni obișnuiți să critice cu sau fără motiv. Și problema este în ei, nu în tine. Cel mai probabil, sunt nemulțumiți de viața lor, se simt ratați, iar pe seama ta încearcă să se afirme.

12. Prietenul care îți fură timpul.

Trebuie să faci mereu ceva pentru el. Dar dacă ai și tu solicitări, un astfel de prieten se va preface că nu te aude.