Pictează un OM în ploaie și îți vom spune cum lupți cu problemele.

Astăzi ți-am pregătit un test interesant – „Omul în ploaie” care este potrivit atât pentru copiii care știu deja să deseneze, cât și pentru adulți.

Ia o coală de hârtie A4 și așezeaz-o vertical. Imaginează-ți un om în ploaie și desenează-l. Desenează liber, în orice parte a foii, oferă-ți timpul necesar. Poți desena în detaliu, cu detalii sau te poți limita la cel mai simplu desen. Omul pe care l-ai desenat îți va spune cum te comporți în situațiile dificile și unde te ascunzi de probleme.

Rezultate

Ploaia simbolizează mediul inconfortabil, neplăcut. Pentru început, evaluează starea generală a desenului tău și cum reacționează la ploaie personajul din imagine. Aceasta este reacția ta la situațiile neplăcute.

Liniile. Cum ai descris ploaia? Liniile drepte, nu prea multe, direcționate într-o direcție, precum și picăturile rare, indică faptul că mediul tău este echilibrat, iar dificultățile le percepi ca fiind temporare și posibil de depășit. Dacă sunt multe linii dezordonate, mediul tău este perceput ca deranjant, instabil.

Picăturile grele, vopsite – ești copleșit de gândurile întunecate și nu vezi o cale de ieșire.

Picăturile verticale indică încăpățânarea și determinarea ta.

Stilul desenului

Un desen pictat de un adult într-un stil copilăresc și jucăuș semnalează nevoia de aprobare. O caricatură – ești chinuit de sentimentul de inferioritate și nu suporți să fii judecat.

Poziția imaginii pe foaie

Desenul situat în partea de sus a foii – ai o stimă de sine destul de înaltă și ți-ai dori să primești mai multă recunoaștere în societate. În partea de jos, nu prea ai încredere în tine. În centru – stima ta de sine este în regulă.

Silueta omului.

Omul fuge sau este întors cu spatele – preferi să eviți problemele decât să le rezolvi. Dacă personajul tău merge calm, atunci te adaptezi bine oricăror condiții. Omul aplecat de o rafală de vânt – ai nevoie de grijă și dragoste. Dacă omul are corpul întors spre stânga – te gândești mult la trecut, la dreapta – ești orientat spre viitor. Capul personajului este desenat din profil, iar corpul din față – este un semn de anxietate, uneori lipsa de comunicare. Postura instabilă a personajului vorbește despre absența unui suport intern, despre tensiune. Un om așezat sau întins – înseamnă pasivitate.

Echipamentul de protecție împotriva ploii.

Umbrela, palaria, haina de ploaie – sunt simboluri ale mecanismelor de protectie cu care ești obișnuit sa faci față situațiilor neplăcute. O umbrelă uriașă, ca o ciupercă care acoperă omul poate însemna dependența puternică de părinți, dorința de a te baza pe cei care sunt mai puternici. Bărbatul cu pălărie, în vremuri grele, speră să primească sprijinul unor oameni influenți. Lipsa protecției împotriva ploii – înseamnă o adaptare slabă și nevoia de protecție.

Îmbrăcămintea. Dacă personajul este îmbrăcat călduros, în mai multe straturi de îmbrăcăminte, atunci persoana testată are nevoie de protecție suplimentară. Lipsa îmbrăcămintei indică impulsivitate, negarea anumitor stereotipuri de comportament.

Norii și bălțile. Prezența norilor în imagine indică faptul că ești predispus să aștepți probleme în avans. În starea de depresie, oamenii desenează nori întunecați care blochează cerul. Bălțile sunt un simbol al consecințelor unei situații neplăcute, experiențele rămase după „ploaie”. Dacă bălțile sunt în stânga omului, atunci sursa problemelor tale este în trecut, dacă sunt în dreapta, te aștepți la ele în viitor. Dacă personajul tău stă într-o băltoacă, acest lucru vorbește despre nemulțumire și dezorientare.

Fulgerul și curcubeul. Fulgerul din imagine este un simbol al schimbărilor importante din viața ta, un punct de cotitură. Curcubeul – visezi la o viață perfectă, dar acest lucru este imposibil.

Detalii suplimentare. Orice detalii suplimentare (cladiri, vehicule, plante, obiecte pe care le ține omul etc.) indică necesitatea unui sprijin extern în momentele dificile. Ai tendința să rezolvi micile probleme, decât problema principală. Simbolurile luminoase – un felinar, soarele – pot simboliza oameni semnificativi pentru tine.