Bazele unei căsnicii puternice: 7 elemente mult mai importante decât iubirea.

Iubirea – este o parte integrantă a oricărei relații sănătoase și dacă lipsește, mai devreme sau mai târziu relația se va prăbuși. Cu toate acestea, nu ar trebui să vă concentrați atenția doar asupra iubirii. Dimpotrivă, dacă sunteți într-o relație doar din cauza sentimentului de iubire, cu siguranță nu este bine.

Dacă găsiți aceste 7 elemente în relația voastră, puteți fi siguri că mariajul are o bază solidă. 

1. Încrederea reciprocă

Nu contează cât de mult îți iubești partenerul, dacă nu poți avea încredere în el sută la sută, atunci relația nu va funcționa niciodată. 

Întreabă-te: ai încredere în partenerul tău în orice? Dacă spui ”da„ fără ezitare, felicitări! Probabil că lângă tine există o persoană care nu te-a dezamăgit niciodată și mai presus de toate, își dă seama că încrederea este esențială în relație.

2. Respectul

Respectul este un concept pe care fiecare le interpretează în felul său. Cu toate acestea, într-un parteneriat, respectul înseamnă tolerarea diferențelor. 

Partenerii nu trebuie neapărat să aibă aceleași interese sau hobby-uri, dar trebuie să se înțeleagă. Trebuie să se susțină și să se sprijine reciproc în visurile și hobby-urile lor. 

3. Sentimentul de siguranță

Te simți în siguranță alături de partenerul tău? Ești sigură că te va proteja? Dacă răspunzi ”nu„ la aceste întrebări, atunci nu are rost să rămâi în relație.

Nici măcar dragostea nu poate depăși faptul că trăiești cu un partener toxic, care te folosește sau te manipulează în vreun fel.

4. Lucrați la sentimentul de fericire.

Da, toți tindem spre o viață fericită și împlinită. Cu toate acestea, din când în când apar situații care ne fură zâmbetul pe buze. De aceea, este important ca ambii parteneri să lupte pentru a repara și a încerca să readucă fericirea în relație.

5. Vă iubiți reciproc

Foarte des oamenii rămân în relații fără a avea prea multă simpatie unul pentru celălalt. Este de parcă ai avea în familie un membru al cărui comportament te irită și te îngrijorează, dar de asemenea, știi că îl iubești și îi ierți totul. 

6. Sunteți personalități separate. 

Din păcate, mulți îndrăgostiți uită cine au fost înainte de a intra în relație. Adevărul este că nu trebuie să vă neglijați nevoile, interesele sau visurile. Chiar dacă îți iubești partenerul, te iubești și pe tine. 

7. Comunicarea

Comunicarea joacă un rol esențial în relație, deoarece ajută la stabilirea granițelor, exprimarea iubirii, rezolvarea problemelor, dialog și chiar la intimitate de calitate.

Relațiile se pot destrăma atunci când partenerii nu se înțeleg reciproc, evită anumite subiecte sau acordă prea multă atenție unei probleme.