7 motive pentru care a doua căsătorie poate fi mai reușită decât prima.

Din păcate, nu toți reușesc să construiască o familie puternică, fericită și să păstreze jurământul pe care l-au făcut la nuntă. Astăzi tot mai multe cupluri divorțează. Dar divorțul nu este o sentință. 

Potrivit psihologilor, dacă învățați din greșeli și vă comportați cu înțelepciune, a doua căsătorie poate fi mai reușită decât prima. Ce se schimbă și ce puteți face diferit în următoarea căsătorie? 

1. Vă maturizați și deveniți mai înțelepți.

Prima căsătorie, de cele mai multe ori se întâmplă când mireasa sau mirele au puțin peste 20 de ani. Aceasta este vârsta la care omul încă nu și-a determinat obiectivele și prioritățile de viață. Doar cei mai înțelepți vor reuși să construiască o relație bună la o vârstă atât de fragedă. 

Dacă vă căsătoriți a doua oară, vă maturizați, aveți mai multă experiență de viață și înțelepciune. Sunteți hotărâți să recunoașteți și să țineți cont de greșelile făcute și vă puteți proteja de altele noi.

2. Este propria decizie. 

Când v-ați căsătorit prima dată, probabil ați simțit presiunea celor dragi, pentru că „e timpul” sau ați făcut-o spontan, pentru că pasiunea și sentimentele v-au copleșit nu doar inima, ci și mintea. Poate că nunta a fost legată de un copil neplanificat.

Cei care decid să se căsătorească a doua oară, de obicei, nu se grăbesc, cântăresc bine și analizează dacă partenerul este potrivit pentru viața de familie.

3. Nimeni nu vrea al doilea divorț.

Probabil că nu există oameni care să nu fi experimentat stres și traume psihologice după divorț. Deci, este puțin probabil ca cineva să vrea să repete experiența. 

Acesta este motivul pentru care atât bărbații, cât și femeile care se căsătoresc a doua oară au mai multe șanse să facă compromisuri, să aibă grijă mai mult de partenerul lor, să se gândească înainte de a spune ceva și, în general, sunt mai înțelepți.

4. Depuneți efort

Se întâmplă adesea ca a doua căsătorie să se confrunte cu aceleași probleme ca și prima. Potrivit psihologilor, suntem atrași de anumiți oameni, cei care au ceea ce ne lipsește nouă. De exemplu, dacă primul soț era leneș și nu te ajuta, este posibil ca al doilea să fie la fel. 

Singura diferență este că, în al doilea caz, vei privi diferit defectele partenerului, veți încerca să rezolvați problemele împreună, veți vorbi deschis și calm despre sentimentele și nevoile voastre. 

5. Prețuiți timpul

Când ai 20 sau 25 de ani crezi că ai o viață înainte să te distrezi, să alegi, să visezi și să trăiești fără griji sau iresponsabil.

La 30 sau 40 de ani ai o idee clară despre ceea ce te așteaptă în viață, înțelegi că aceste decenii nu sunt nesfârșite. Acum apreciezi fiecare minut petrecut cu persoana iubită.

6. Oamenii apreciază altfel singurătatea. 

După divorț, petrecând ceva timp în singurătate, învățați să vă cunoașteți mai bine, să vă cunoașteți nevoile. 

Într-o nouă relație, înțelegeți clar când doriți să fiți singuri și când această singurătate ar trebui oferită celuilalt. 

7. Sunteți recunoscători

În primul rând, sunteți recunoscători sorții pentru că v-a oferit a doua șansă și v-a unit cu acest bărbat sau cu această femeie minunată. Sunteți recunoscători pentru faptul că v-ați simțit din nou doriți, frumoși și fericiți.

Înainte de a face pasul responsabil a doua oară, este important ca liniștea sufletească și condiția noii căsătorii să nu fie o modalitate de a scăpa de dificultăți. Este nepotrivit să luați o decizie atât de importantă până când nu se potolesc emoțiile din prima căsătorie. Viitorul trebuie construit cu mintea sobră, stând ferm pe picioare.