7 cele mai frecvente greșeli feminine care pot duce la ruperea relației.

Greșelile făcute în relație pot duce la separare. Dar în ciuda durerii și dezamăgirii, trebuie să tragi concluziile corecte și să mergi mai departe. Este în regulă să faci greșeli. Este greșit să le ignori și să le repeți din nou.

Iată ce greșeli fac cel mai des femeile într-o relației:

1. Încercarea de a se adapta partenerului la începutul relației.

Perioada îndrăgostirii nu poate dura o veșnicie. La început femeile tind să se adapteze partenerului lor, arătându-și doar părțile bune. Acest comportament se bazează pe dorința de a-i face pe plac, de a obține statutul oficial de soție. Astfel femeia uită de sine și de interesele sale. În încercarea de a deveni partenera perfectă, ea face două greșeli majore:

– minte bărbatul, nu-i arată cine este cu adevărat.

– se înșală pe sine, renunțând la obiceiurile, dorințele și aspirațiile sale de dragul bărbatului.

Mai devreme sau mai târziu femeia va obosi să înfățișeze idealul sau va decide că scopul a fost atins, bărbatul a fost cucerit. Din acel moment, se va relaxa și va deveni ea însăși. Bărbatul ciocnindu-se cu această realitate, nu va fi pregătit pentru ea și ca urmare, vor apărea conflictele frecvente și ruptura definitivă a relației.

Concluzia este evidentă: fii tu însăți în orice situație.

2. Nedorința de a vedea în bărbat o personalitate matură. 

Unele greșeli apar în mod inconștient. În fiecare femeie trăiește instinctul matern. Încercând să-l realizeze, conștient sau inconștient, femeia își poate transforma bărbatul într-un copil. Hiperprotecția provoacă iritante. Rezultatul încercărilor de a „adopta” bărbatul este trist:

– Un partener adult și autosuficient va spune ferm „nu” acestor acțiuni.

– Un bărbat imatur va trăi din contul femeii.

– Un partener conflictual va proiecta asupra femeii resentimentele față de mama apărute în copilărie.

Pentru a nu-ți transforma bărbatul într-un copil neajutorat este important să-l vezi ca pe o persoană cu toate avantajele și dezavantajele sale.

3. Încercarea de a-i atribui bărbatului rolul de prietenă. 

Unele femei cred că pot vorbi cu partenerul lor despre orice: natură, vreme, noua iubire a prietenei, boli, foști parteneri și motivele care au dus la despărțirea de ei.

Greșelile pe care le fac femeile în relație apar din înțelegerea greșită a diferenței dintre bărbat și femeie. Psihologii recomandă luarea în considerare a următoarelor caracteristici ale psihicului masculin:

– Incapacitatea de a se concentra asupra mai multor obiecte de atenție simultan.

– Tăcerea – este inerentă bărbaților de la natură.

– Neînțelegerea aluziilor și insinuărilor.

Aceste caracteristici fac bărbații mai puțin sociabili. Cele mai bune subiecte de discuție sunt interesele comune, succesul, realizările profesionale, planurile de viitor. De asemenea, este important să poți nu doar să vorbești, ci și să-ți asculți cu atenție partenerul, demonstrând un interes sincer pentru comunicare.

4. Experiențele negative din trecut.

Gândurile constante despre partenerii cu care nu a funcționat, pot duce la despărțire. Se va întâmpla deoarece:

– îți compari noul partener cu fostul și el nu pare suficient de bun.

– dai vina pe noul partener fără să vrei pentru ceea ce ți-a făcut fostul.

Filosoful grec antic Socrate spunea: „Nimeni nu este prietenul tău, nimeni nu este dușmanul tău, dar fiecare persoană este profesorul tău.”

5. Critica în relațiile intime .

Orice critică despre abilitățile intime ale bărbatului sunt jignitoare pentru el.

– dacă ceva a mers prost, nu trece peste problemă, dar nici nu vorbi dur.

– o femeie iubitoare nu-și critică bărbatul pentru că a făcut ceva greșit în pat.

– O conversație sinceră și respectuoasă va rezolva problema.

Compatibilitatea se formează treptat, când oamenii se deschid mai mult, se obișnuiesc unii cu alții și nu mai sunt timizi. În cazul unei incompatibilități s*xuale grave, este necesar să consultați un specialist.

6. Emoționalitatea excesivă.  

Isteria feminină este cel mai mare dușman al cuplurilor. Majoritatea bărbaților nu sunt pregătiți pentru astfel de supraîncărcări emoționale. În loc să rezolve problema calm, femeia începe să țipe, să plângă, să-l amenințe cu despărțirea. În această situație bărbatul se pierde, se închide emoțional sau demonstrează agresivitate. Dialogul constructiv cu voce ridicată – este imposibil. Respectă sentimentele partenerului și nu-l manipula cu despărțirea, în caz contrar el poate rupe relația.

7. „Triunghiul” din relație.

Greșelile tipice pe care le fac femeile în relație sunt adesea cauzate de o reacție la un factor extern. Partenerii pot avea un triunghi amoros inconștient în care partea terță va fi:

– Fosta soție, soțul sau copii din căsătoriile anterioare.

– mama, care vrea să controleze viața fiicei/fiului.

– jobul sau hobby-ul care îți ocupă tot timpul liber.

– alte fete sau băieți despre care nu știai dinainte.

Relația va fi armonioasă doar dacă în ea nu va fi prezentă o altă persoană. Abilitatea de a proteja sentimentele omului drag de atacurile din exterior este o trăsătură importantă.

Dacă faci o greșeală, o poți corecta. Este suficient să vorbești sincer cu partenrul și să depuneți eforturi reciproce pentru a consolida relația. Dacă relația a eșuat, este important să nu te concentrezi pe eșec.

Eckhart Tolle spunea: „Dacă vrei să înțelegi ce este cu adevărat al tău, eliberează totul și al tău va rămâne cu tine”.