Aceste 3 sfaturi te vor ajuta să-ți crești stima de sine.

Comportamentul nostru este direct legat de cum și cine ne simțim în această lume. Atitudinea față de sinele nostru interior ar trebui să se bazeze doar pe propriile convingeri, în loc să cadă sub influența altora, ceea ce se întâmplă foarte des.

Cum să-ți găsești armonia interioară și să-ți construiești o stimă de sine corectă? Te vor ajuta aceste 3 sfaturi:

1. Nu te compara cu ceilalți.

Foarte mulți oameni se compară cu ceilalți și în astfel de comparații ei suferă eșec. Nu te mai gândi că un coleg se descurcă mai bine pe scenă sau că primește un salariu mai mare. Cu cât te adâncești mai mult în astfel de gânduri, cu atât mai repede scade stima de sine și va fi dificil să corectezi situația.

Totul în lume este armonios. Fiecare om are resurse interne și o limită personală care nu merită a fi depășită, dar el vrea să pară mai bun decât ceilalți și trece dincolo de ea. Ieșirea din zona de confort este cu siguranță lăudabilă, dar tendința constantă de a fi mai bun decât alții nu-ți aduce nimic bun.

Pentru început, analizează-ți în mod obiectiv comportamentul, vezi în ce situații acționezi corect, unde greșești, ce poate fi corectat. Lucrează la el și treptat totul se va schimba în bine.

2. Găsește-ți activitatea preferată

Fiecare om are o activitate în care este foarte bun. Cuiva îi place să joace fotbal, cineva coace plăcinte sau croșetează frumos. Concentrează-te asupra acestui lucru, acesta este punctul personal culminant pe care trebuie să pariezi, în loc să copiezi prăjiturile sau stilul de înot al altora pentru a obține laudele dorite.

Data viitoare când faci ceea ce îți place, gândește-te la felul în care te privesc alții, la ce cuvinte îți spun. Complimentele sincere ar trebui să-ți dea încredere, fixează acest moment în interior. Data viitoare când te simți nesigur, amintește-ți că fiecare ar trebui să-și facă treaba lui și nu poți fi cel mai bun la toate.

3. Înțelege-ți starea interioară

Stima de sine este atitudinea noastră internă față de noi înșine. Gândește-te cât de des te lauzi, cât de des te cerți, cât de des rămâi nemulțumită de propriile acțiuni. Dacă ai mai multe critici, este timpul să schimbi situația, laudele sincere ar trebui să primeze, desigur – la obiect.

Uită-te în oglindă dimineața – arăți grozav? Complimentează-te. Ai făcut toate lucrurile planificate – laudă-te pentru organizarea și capacitatea de a-ți planifica corect timpul.

Fă-ți timp pentru tine, mergi la masaj, fă sport, plimbă-te prin oraș, răsfățează-te cu un desert delicios și o ceașcă de cafea. Toate aceste lucruri mărunte îți vor oferi încredere interioară în tine, cu siguranță o meriți. Ar trebui să fii o prioritate; egoismul sănătos este necesar pentru fiecare dintre noi.

Învață să te iubești, să te lauzi și să te accepți. Nu te compara cu ceilalți, ești o personalitate, iar acest fapt trebuie acceptat și pus pe primul loc.