Test psihologic japonez: Gogoașa cu surpriză îți va dezvălui cum acționezi într-o situație neprevăzută.

Cei care nu cunosc esența testelor psihologice japoneze Cocology este necesar să se familiarizeze cu regulile. Aceste teste sunt diferite de testele psihologice obișnuite.

Ți se va oferi o situație pe care trebuie să ți-o imaginezi și să încerci să răspunzi la o întrebare, având încredere în sentimentele tale.

Uneori ți se pare că lucrurile merg așa cum îți dorești. În drum spre serviciu nimeni nu-ți blochează calea; șeful tău își ia o zi liberă. Tu devii mai fericit(ă), pentru că fiecare întâmplare nouă vine ca o surpriză plăcută. Desigur, surpriza are și partea opusă. Este suficientă o gaură în ciorap sau o pată pe cravata ta preferată pentru a te readuce la realitatea dură. Situațiile neprevăzute, fie bune sau rele – ne fac viața mai interesantă.

Situația care ți se oferă:  Intri într-o brutărie locală și cumperi o gogoașă cu gem. Dar când vii acasă și muști din ea descoperi că lipsește un ingredient esențial – gemul din interior. Cum reacționezi?

Și din moment ce vorbim despre subiectul neprevazutului, s-ar putea să fii surprins(ă) să auzi că răspunsurile tale la acest scenariu demonstrează rolul pe care îl joci printre prieteni.

1. Duci gogoașa înapoi la brutărie și ceri alta în schimb.

Ești o persoană care gândește în mod tradițional, neprevăzutul cu greu te poate lua prin surprindere. Nu vei intra în panică dacă ți se întâmplă ceva neașteptat.

Dar nu ești genul de persoană care preia comanda și îi conduce pe alții. Mai degrabă, ai tendința de a sprijini liderul cu judecățile tale clare și sfaturile sănătoase.

2. Îți spui: ”Se mai întâmplă” și mânânci gogoașa fără gem.

Nu lași surprizele să te doboare, accepți tot ce îți prezintă soarta. Răbdarea și flexibilitatea te fac o persoană cu care te poți înțelege ușor. Despre tine se poate spune că ești lipiciul care ține cercul de prieteni împreună.

Din moment ce nu faci zgomot, uneori se pare că te-ai pierdut undeva în fundal. Dar acest lucru este la fel ca și în cazul aerului: nu ești observat, atât timp cât ești alături.

3. Mânânci altceva.

Iei decizii și acționezi rapid. Ești liderul oricărui grup. Îți ocupi locul atunci când lucrurile scapă de sub control și situația necesită o persoană care să preia conducerea și să definească un plan de acțiune.

Nu eziți niciodată unde să mergi la prânz sau ce film să vizionezi – cuvântul indecizie nu există în vocabularul tău. Acest tip de încredere și autoritate – înseamnă că atunci când vorbești, ceilalți te ascultă.

4. Încerci să umpli gogoașa cu gem pentru a o face un pic mai gustoasă. 

Talentul tău pentru soluții inovatoare te face generatorul de idei din cercul tău. Toată lumea are un mod de gândire obișnuit, tu, însă, ai capacitatea de a gândi non-standard, ceea ce îți permite să vezi oportunitățile acolo unde alții văd probleme. Dar instinctele tale creative te pot duce prea departe, de aceea uneori riști să arăți puțin excentric. În același timp, oamenii se simt în siguranță lângă tine, știind că indiferent de orice s-ar întâmpla, tu neapărat vei inventa ceva interesant.