10 trucuri psihologice simple care te vor ajuta să cucerești interlocutorul.

Calitățile cheie ale unei personalități dezvoltate sunt – tendința spre un anumit scop și capacitatea de a-l atinge. În același timp, metodele de obținere a ceea ce ne dorim sunt diferite pentru fiecare. Unii oameni merg spre obiectivul lor acționând cu delicatețe, preferând să folosească tehnici psihologice simple.

Abilitatea de a purta un dialog corect presupune, în primul rând, capacitatea de a câștiga încrederea interlocutorului, capacitatea de a îndrepta situația în direcția dorită și de a rezolva problema în favoarea ta.

Pentru a cuceri interlocutorul, este important să înțelegi principiile pe care poți construi o conversație.

1. Interesul sincer

Cei mai eficienți comunicatori știu când să tacă. Ei ascultă cu atenție ce spune cealaltă persoană. De prea multe ori oamenii păstrează o tăcere respectuoasă. Dar asta nu funcționează! Este imperativ să-ți arăți interesul pentru conversație, să fii de acord, să dai din cap la timp, să clarifici, chiar dacă ți se spune această poveste pentru a doua sau a treia oară.

2. Uită de pronumele „eu”.

Cei care încearcă să atragă atenția, să monopolizeze conversația, care întrerup constant interlocutorul, corectează și se laudă – cu astfel de oameni nimeni nu vrea să comunice. Dialogul – nu este un motiv să-ți răsfeți egoul. Egoiștii își iubesc sunetul vocii și presupun că și alții împărtășesc această dragoste. Aceasta este doar o iluzie.

3. Numele interlocutorului

Este important încă de la prima întâlnire să te adresezi omului pe nume. Acesta nu este doar un semn de respect, ci și o tehnică psihologică specială. Este la fel de important să-i spui pe nume și data viitoare când vă întâlniți. În acest fel, nu numai că îl vei cuceri, ci și îi vei arăta că l-ai remarcat.

4. Încrederea în conversație

Este foarte important să-ți antrenezi încrederea. Oamenii timizi vorbesc neclar, evită contactul vizual și vorbesc atât de încet încât cu greu pot fi auziți. Pentru a cuceri interlocutorul, trebuie să vorbești pe un ton ferm, încrezător, ceea ce înseamnă că:

– pronunția cuvintelor ar trebui să fie clară;

– vorbirea – tare, dar să nu se transforme într-un strigăt;

– interzicerea folosirii cuvintelor abuzive și indecente.

Un semn al puterii – este vocea calmă ce dispune la conversație. Pentru a învăța să vorbești încrezător, trebuie să-ți exersezi abilitățile de vorbire. Comunicatorii răi vorbesc cu o voce monotonă.

5. Limbajul corpului

Comunicarea non-verbală este la fel de importantă. Este imperativ să-ți controlezi mâinile, să păstrezi o poziție deschisă, să zâmbești. Cel mai important lucru este să fii natural, deschis și să menții contactul vizual atunci când comunici.

Metoda oglindirii funcționează impecabil în limbajul corpului. Repetând unele dintre mișcările interlocutorului îi vei putea cuceri încrederea și treptat veți trece la o conversație sinceră.

6. Zâmbetul este favorabil comunicării

Un interlocutor care este mereu serios, devine plictisitor. Vrei să fii sufletul conversației? Atunci trebuie să ai pregătite câteva glume amuzante și decente.

Cu cât ești mai deschis și mai sincer cu oamenii, cu atât capacitatea ta de a comunica va fi mai bună. Mulți oameni sunt nesiguri și, prin urmare, sunt foarte fricoși și precauți. Deschide-te interlocutorului. În comunicare, sunt apreciate încrederea și prietenia.

7. Capacitatea de a face o pauză

Într-o conversație dificilă, când trebuie să afli informații importante, iar interlocutorul nu se grăbește să ți le împărtășească, poți să-l privești în ochi și să taci o vreme. O pauză creată artificial va face interlocutorul să se simtă inconfortabil. Dorința subconștientă de a ieși din situația incomodă îl va forța să completeze pauza și să-ți ofere informațiile necesare.

8. Alegerea momentului potrivit pentru conversație.

Aproape orice conversație importantă poate fi în favoarea ta dacă cealaltă persoană se simte obosită. De aceea, este mai bine să amâni discuția pentru a doua jumătate a zilei. La sfârșitul zilei de lucru persoana nu mai are puterea pentru o dispută sau proceduri detaliate, așa că problema adesea se rezolvă suficient de repede.

9. Complimentul

Acest semn de atenție este întotdeauna potrivit dacă îl faci cu sinceritate și la timp. Chiar dacă nici un muşchi de pe faţa interlocutorului nu tresare, inima lui cu siguranță se va înmuia.

Dale Carnegie despre cum să complimentezi pe cineva corect: „Complimentele se fac cel mai bine pe lucruri specifice, cum ar fi hainele bine alese, realizările omului (oricare ar fi), comportamentul, gândirea.”

10. Compasiunea și empatia

O astfel de reacție este potrivită atunci când omul își împărtășește problemele. Atenția și cuvântul cald este calea sigură către o relație bună și de încredere.

„Compasiunea este cea mai înaltă formă a existenței umane.” (Fedor Dostoievski).