Test de determinare a valorilor: Care dintre aceste 4 familii crezi că este cea mai fericită?

Privește cele patru familii din această imagine și spune-mi care crezi că este cea mai fericită?

Nu te gândi prea mult la motivul alegerii tale pentru a obține un răspuns corect, care îți va spune spre ce tinzi în viață și de ce este mai bine să scapi.

1. Iubirea eternă. 

Dacă crezi că prima familie arată cea mai fericită, atunci îți dorești să cunoști iubirea adevărată, cu sentimente sincere și puternice. Pentru tine viața are sens doar dacă poți iubi cu adevărat o altă persoană și poți avea grijă de ea.

Mai mult decât orice îți dorești să-ți întâlnești sufletul pereche care va fi alături de tine de-a lungul vieții. Îți este foarte frică să rămâi singură cu toate problemele tale.

2. Viața fără teama de a fi judecat(ă).

Dacă pentru tine cea mai fericită familie este a doua, îți dorești, în primul rând, să scapi de complexul „ce vor spune alții”. Vrei să o faci în felul tău, să te bucuri de ”eu-l” tău adevărat și să mergi prin viață în ritmul tău.

Adesea simți că cei din jur nu te înțeleg, îți judecă constant modul de viață și de gândire. Vrei să nu te gândești la părerea altora, pentru că în adâncul sufletului te simți puțin rănit și inconfortabil din cauza asta. Tinzi să trăiești viața liber și independent de judecățile străine.

3. Viața liniștită

Dacă ai ales a treia familie, atunci cel mai mult vrei să trăiești fără griji. Pentru tine, în viață totul ar trebui să se dezvolte previzibil și în ritm măsurat. Nu-ți plac schimbările și situațiile problematice, așa că preferi doar ceea ce-ți oferă siguranță și confort.

Ți-e frică să nu pierzi ceea ce ai deja și renunți complet la orice decizie riscantă. Speri să trăiești o viață liniștită în lumea ta mică și confortabilă, unde nimeni nu te va deranja.

4. Dorința de a fi tu însăți

Dacă ai ales ultima familie, vrei doar să fii tu însăți. Acum ți se pare că ai făcut întotdeauna ceea ce așteptau alții de la tine și nu ai ținut niciodată cont de propriile dorințe, dar în interior visezi să-ți trăiești viața în felul tău. Însă îți este frică și eziți, de aceea nu poți face primul pas. Și în același timp, realizezi că în momentul în care o vei face, vei deveni mult mai fericită. Trebuie să dobândești încredere pentru a-ți înțelege punctele forte și pentru a ști că ești capabilă să faci față tuturor dificultăților.