5 semne ale unui manipulator, care pot fi observate ușor sub masca decenței.

Manipulatorii sunt o categorie neplăcută de oameni; Să cazi în plasa lor este destul de ușor, în special dacă ești credul și nu știi să-i recunoști.

Scopul manipulatorului este să obțină ceea ce-și dorește, folosindu-i pe alții. Pentru a face acest lucru, el va încearca să ocupe un loc cât mai semnificativ în viața omului. Sunt persoane fermecătoare, cu care vrei să comunici și să împărtășești secrete. Așa devii cel mai des victima unui manipulator. Dacă nu dorești să ți se întâmple trebuie să înveți să distingi o astfel de persoană și să te îndepărtezi de ea. Cum poți determina ce se ascunde sub masca unei persoane bune?

1. Comunicare unilaterală.  

Manipulatorii sunt interlocutori excelenți. Astfel de oameni câștigă întotdeauna în dispute, discuții, întrec pe oricine. De cele mai multe ori ei nu permit oamenilor să spună ceva, să-și exprime părerea. Conduc cu măiestrie conversația în direcția în care au nevoie.

Dacă după un timp ți se pare că îți controlează gândurile, acțiunile – ești în pericol. Dar nu toată lumea are puterea să simtă imediat pericolul. Nu trebuie să crezi că acest om drăguț vrea să te ajute, dacă ai observat chiar și cel mai mic truc.

2. Cererea favorurilor

Manipulatorii nu știu ce este altruismul, de aceea tot timpul au nevoie de ceva. Să se prefacă neajutorați – este trucul lor preferat. Nu este ușor să refuzi oamenii care se comportă astfel, dar trebuie să o faci încă de la început. Chiar dacă ești o persoană altruistă, nu te grăbi să-l ajuți. Dacă ai îndoieli, cere-i ajutor în schimb. Dacă lista refuzurilor este impresionantă, nu merită să te preocupi. Întotdeauna îți va spune că te va ajuta data viitoare… dar nu acum.

3. Convingerea și manipularea

Manipulatorii conving cu pricepere, mint, au expresii faciale convingătoare, gesturi de cucerire. Dacă ai început să crezi că un astfel de om este gata să sacrifice multe pentru tine – atunci ești în pericol. Cu siguranță te va face o persoană incredibil de necesară, dar de fapt, vei fi doar o păpușă în mâinile greșite. S-ar putea să-ți placă să ajuți oamenii buni. Doar că această persoană bună îi folosește în mod activ pe ceilalți, aparent te scoate în evidență din mulțime. Lumea manipulatorilor este exact așa.

4. Te privește direct în ochi

O altă tehnică pe care o folosesc manipulatorii este limbajul semnelor. Nu fi surprins(ă) dacă îi prinzi privirea tot mai des. De cele mai multe ori te privește în ochi atunci când are nevoie de ceva. Dacă nu ești sigur(ă) că îi poți rezista, atunci întrerupe comunicarea, altfel vei fi atras(ă) în joc.

5. Simți negativitate după dialog

Oricât de plăcută ar fi comunicarea, după ea întotdeauna te simți neplăcut și nu înțelegi de ce. Cu siguranță vei simți oboseală, neputință. Astfel îți vorbește intuiția pe care nu ai ascultat-o. Acesta este cel mai important semn care înlătură celelalte îndoieli. Dacă după comunicarea cu cineva te simți rău, rupe această relație. Omul care îți aduce disconfort trebuie exclus din viața ta.

Oricine poate fi un manipulator – partenerul, șeful, un coleg, o prietenă, o rudă. S*xul, vârsta, statutul social nu contează. Nu toate legăturile pot fi evitate, dar trebuie reduse la minimum, dacă observi că ești manipulat.