Ce înseamnă să pleci la timp? Alain Delon are un citat înțelept pe acest subiect.

Fiecare om se poate confrunta cu situația când nu știe dacă este timpul să plece. Însă cel mai bun lucru pe care îl poate face – este să plece la timp. Cum să ne dăm seama când vine acest ”la timp”?

Alain Delon are un citat înțelept și chiar strălucit pe acest subiect:

“Îmi place să mă ridic de la masă când vasele sunt încă pe ea.”

La timp – înseamnă nici prea devreme, nici în grabă. Dar nici atât de târziu, încât să rămâi deja nu mai are rost și chiar e umilitor.

1. Pleacă atunci când situația este clară.

Când înțelegi cum stau lucrurile. Cum te tratează omul. Ce este dispus să facă pentru tine și ce nu este dispus. Când ai adunat deja suficiente fapte.

2. Pleacă când îți este clară poziția omului.  

El ți-a spus clar cum te tratează, ce planuri are pentru tine.

Destul de des, ni se spun direct lucruri destul de dure. Dar noi încercăm cu încăpățânare să găsim un sens pozitiv în ele. Căutăm ceva de care să se agațe speranța noastră.

3. Pleacă atunci când nu te mai leagă nimic cu persoana respectivă.

Nu aveți un prezent comun. Și nici nu planificați să aveți un viitor comun.

Nici nu contează cât de clar vorbește omul despre asta. Dacă totul îți este clar. Dacă prin acțiunile sau inacțiunea sa îți spune multe.

4. Pleacă înainte de a ți se cere grosolan să pleci.

Prânzul sau cina s-a terminat. Gazdele sunt pe cale să curețe vasele, să șteargă fărâmiturile. Poate că ți se va cere direct să „nu zăbovești”. Poate că vor tuși privind spre ușă.

Dacă totul îți este clar, dacă ai făcut tot ce crezi de cuviință pentru a păstra această relație sau acest loc, dar totuși nu există rezultate… Înseamnă că este timpul să mergi în alt loc.

Mulțumește gazda și pleacă. Ce rost are să aștepți schimbări? Ce rost are „incubarea”? Mergi acolo unde ești binevenit și necesar.