Psihologia iubirii: 14 fapte interesante care te vor surprinde.

Iubirea – este unul dintre cele mai plăcute sentimente. Uneori uităm de ea: tindem spre o carieră bună, bani, distracție. Dar toate astea sunt infime în comparație cu emoțiile pe care ni le oferă iubirea.

Astăzi îți voi împărtăși câteva fapte curioase despre îndrăgostire și iubire pe care probabil nu le cunoșteai.

1. Și în lumea animalelor există relații monogame.

Castorii, lupii, lebedele, albatroșii, pinguinii și chiar termitele – sunt doar câteva animale care își aleg partenerul pentru totdeauna.

2. Avem nevoie de doar 4 minute pentru a ne da seama dacă ne place cineva sau nu.

Dacă vrei să faci o impresie bună, ai la dispoziție 4 minute. Simpatia are de-a face mai mult cu limbajul corpului, tonul și viteza vocii, decât cu ceea ce spui la prima întâlnire.

3. Sentimentul de îndrăgostire acționează asupra omului ca un drog. 

Îndrăgostirea seamănă cu consumul de droguri, deoarece are un efect similar asupra creierului și provoacă o senzație similară de euforie.

4. Vizualizarea fotografiilor omului drag acționează ca un calmant pentru noi.

Rezultatele unui experiment realizat de oamenii de știință au arătat că participanții care aveau dureri și au privit fotografiile oamenilor dragi s-au simțit mult mai bine decât cei care au privit fotografiile unor cunoștințe. Deci, dragostea vindecă! Testat și dovedit.

5. Oamenii cu același nivel de atractivitate sunt mai predispuși să înceapă o relație. 

Suntem atrași de cei care se află cu noi la același nivel al dorințelor sociale. Chiar dacă partenerii dintr-un cuplu nu se aseamănă fizic, acest lucru, de obicei, este compensat de alte calități dorite din punct de vedere social.

6. Cuplul în care partenerii sunt prea asemănători, nu va exista mult.

Cuplurile în care partenerii sunt fie prea asemănători, fie prea diferiți, de obicei, nu „durează” mult. Trebuie să existe un echilibru: ceva comun între oameni, dar și puncte de vedere diferite, pentru a învăța ceva unul de la celălalt.

7. Fluturii din stomac sunt, de fapt, provocați de adrenalină.

Adrenalina nu-ți permite să mergi în derivă de fiecare dată când te întâlnești cu iubitul tău. Și îți adaugă entuziasm, risc și încredere în tine.

8: Atașamentul, grija, intimitatea, pasiunea – formează iubirea perfectă.

Există o formulă pentru diferite tipuri de iubire:

– îndrăgostirea = pasiune + intimitate;

– iubirea amicală = grijă + afecțiune;

– iubirea fără sens = pasiunea + atașamentul;

Desigur, cea mai credincioasă și mai puternică dintre toate este iubirea perfectă, care cuprinde toate componentele.

9: Un chip atractiv este mult mai important pentru o relație pe termen lung decât un corp atractiv.

În căutarea unei aventuri, corpul „învinge” chipul datorită atracției fizice. Cu toate acestea, pentru o relație pe termen lung, un chip atractiv este mult mai important.

10: Exprimarea recunoștinței față de oamenii pe care îi iubești declanșează o eliberare imediată a endorfinelor în creier.

În loc de dovezi științifice, testează acest fapt în realitate. Te asigur, că vei simți cum ți se îmbunătățește starea de spirit.

11. Gândurile despre dragoste ne afectează gândirea creativă și abstractă.

Se întâmplă, deoarece sunt asociate cu planurile mai îndepărtate și abstracte – relații pe termen lung, devotament, reciprocitate. Iar amintirile despre apropierea intimă ne obligă să ne concentrăm mai mult asupra detaliilor urgente, decât pe planurile sau obiectivele pe termen lung.

12. Pupilele dilatate demonstrează simpatie și te fac mai atractiv în ochii celorlalți.

Când privești obiectul dorinței tale, pupilele ți se dilată. Persoanele cu pupile dilatate sunt mai atractive.

13. Dacă privești omul în ochi, chiar și un străin se poate îndrăgosti de tine.

Când cineva te privește, în corpul tău se produce o substanță chimică numită feniletilamină, care este asociată cu eliberarea adrenalinei. Dacă continui să privești străinul în ochi, arunci săgeata lui Cupidon.

14. Iubirea – este cu adevărat cel mai important lucru în viața omului. 

Cercetările, care au durat 75 de ani, au arătat că dragostea este singurul lucru important din viața noastră. Experiența participanților la studiu a arătat că fericirea și împlinirea vieții se învârt în jurul iubirii sau căutării acesteia.