Oamenii nu devin trădători peste noapte. Iată cum apar trădătorii.

Oamenii nu devin trădători peste noapte…

Întotdeauna am fost curioasă să aflu cum apar trădătorii sau oameni răi. Când omul își începe calea trădării? Pot fi prezise acțiunile sale în avans?

Unul dintre cunoscuții mei a comis o faptă rea. Făcuse fapte rele și înainte, dar acum m-a afectat și nu am fost deloc surprinsă.

În copilărie, pe când era în școala primară, familia acestui băiat avea o pisică care a murit. Animalul de companie trăise mulți ani în acea familie și presupun că o iubeau…

Într-o dimineață au găsit pisica moartă. Mama a învelit-o într-o pungă și i-a dat fiului să o arunce la gunoi. Băiatul a făcut exact așa cum i-a spus mama.

Am fost uimită de acest caz. M-a afectat puternic și m-a indispus, iar băiatul nu înțelegea de ce. Pentru el era o situație obișnuită. Nu a suferit nicio traumă. Pisica a murit. Deci, trebuie aruncată la gunoi. Este firesc.

Mai târziu, acest bărbat și-a trădat prietenii când nu mai avea nevoie de ei. Și-a înșelat partenerele când cunoștea femei mai frumoase și mai tinere.

Și-a lăsat copiii din prima căsătorie. Și într-o altă căsătorie a făcut același lucru. Deși, la început părea că își iubește copiii!

A slujit cu fidelitate unui politician, cântandu-i ode. Și când acest om a început să aibă probleme, a vărsat noroi peste el și s-a dus la altul. Imediat.

Pot aduce multe exemple, dar semnificația lor este aceeași: când acest bărbat vedea ceva mai bun și pierdea interesul pentru vechi, îl arunca calm la gunoi.

Acesta era principiul familiei sale și al neamului său – trădarea. El nu vedea nimic în neregulă cu asta. Trădătorii nu pot fi schimbați cu nimic. Ei se tem doar de publicitate și de faptul că vor fi pedepsiți pentru trădare. Ei înțeleg că alți oameni îi pot judeca și pot influența cumva situația lor. Îi pot priva de ceva. De aceea, se duc gunoi și se uită în jur, să nu-i vadă nimeni. Ei aruncă la gunoi un vechi prieten sau fost idol și trăiesc calm în continuare fără mustrări de conștiință.

Dar va veni ziua când acești oameni reci și vicleni își vor găsi locul. Cineva îi va duce și pe ei acolo. Adesea se întâmplă…