Nu te lăsa păcălit: 5 modalități de a înțelege dacă interlocutorul te minte.

Vrei să afli dacă o persoană te minte sau nu? Fii atent la expresiile sale faciale pentru a descoperi dacă spune o minciună.

1. Urmărește-i privirea.

Interlocutorul se uită la tine sau în lateral? Dacă se uită în jur, atunci evident că nu vrea să-ți spună o minciună privindu-te în ochi.

Sau se uită la tine, dar cum? Dacă are ochii larg deschiși și practic nu clipește, îi este teamă că vei afla adevărul. Dacă întoarce privirea sau te privește fix și de abia clipește, este evident că te minte sau ascunde ceva de tine.

2. Urmărește-i buzele.

Urmărește-i buzele, chiar dacă îți spune cu toată seriozitatea că nu a făcut a făcut acest lucru și tu îl crezi, pentru că nu se uită în altă parte și clipește normal. Când își va da seama că minciuna sa a fost acceptată, fără să conștientizeze, pe buzele lui va apărea un zâmbet, însă va fi doar o fracțiune de secundă.

De ce se întâmplă inconștient? Pentru că oricât ar încerca să ascundă adevărul, expresiile faciale și gândurile sunt conectate. Acest detaliu subtil te va ajuta să înțelegi dacă omul te minte.

3. Își strânge sau își mușcă buzele.

Se poate spune că omului care minte ”i se usucă gura” și el încearcă să ascundă acest lucru făcând mișcări de supt.

4. Înroșirea obrajilor.

Roșeața pe obraji este un reflex involuntar cauzat de sistemul nervos simpatic (care activează reacția ”luptă sau fugi”) și este un răspuns la producerea adrenalinei.

5. Privește cum își mișcă capul.

De exemplu, îți spune că nu a făcut ceva și face mișcări cu capul spre stânga, apoi spre dreapta. Aceste acțiuni vorbesc despre faptul că te minte. Dacă dă afirmativ din cap, atunci spune adevărat.

Fiecare om minte și uneori nici nu observă acest lucru. Dar ce este: dorința instinctivă de a răni o altă persoană sau nevoia de a se prezenta într-o lumină favorabilă? Fiind atent la aceste gesturi, vei afla. Nu te lăsa păcălit.