Iată de ce Universul ne apropie mai întâi de oameni și apoi ne obligă să-i eliberăm.

De multe ori nu putem explica de ce avem anumite sentimente pentru cineva. De ce suntem atrași de unii oameni mai mult, iar de alții mai puțin, de ce uneori suntem atât de atrași de un străin. Universul ne apropie de anumiți oameni pentru că ei sunt cei de care avem nevoie în acest moment. Sunt oamenii care ne vor oferi o lecție valoroasă de viață sau despre noi înșine.

Universul nu doar îți împinge inima către o anumită persoană și nu întâmplător ești atras de anumite persoane. Acum privind în urmă, înțeleg că în viața mea nu au existat oameni care să nu-mi fi dat o lecție importantă sau să nu fi jucat un rol important în ea. Dar mulți dintre acești oameni erau doar oaspeți temporari, deoarece scopul lor era să-mi arate o altă cale și apoi să mă elibereze.

Uneori, etapa vieții tale determină ce persoane vei atrage. Universul îți trimite oamenii de care ai nevoie în cel mai potrivit moment. Cu ajutorul acestor oameni, el îți oferă răspunsurile pe care le cauți. Te luminează, apropiindu-te de oamenii care îți trezesc cele mai bune calități. Te ajută atunci când ai probleme și te îndreaptă către oamenii care te pot scoate din întuneric.

Problema este că uneori încercăm să transformăm acești oameni din temporari în permanenți, deși nu este destinat să se întâmple. Ei nu pot rămâne în viața noastră pentru totdeauna. Universul i-a chemat pentru o perioadă scurtă de timp, pentru a ne face mai buni pentru oamenii care sunt destinați să rămână cu noi până la final.

Și ne indispunem când acești oameni pleacă, pentru că nu știm cum să-i eliberăm. Nu înțelegem de ce Universul ne ia o persoană minunată sau pe cineva care ne-a vindecat. Dar dacă privești situația altfel, atunci vei vedea că, dacă acești oameni rămân, frumusețea lor se va ofili în timp, dragostea va muri și povestea lor va înceta să te inspire și, ca urmare, ei se vor transforma într-o povară pe care nu ar trebui să o duci cu tine. Și atunci totul are sens.

Eliberarea se bazează pe credință. Credința că această poveste trebuie lăsată neschimbată, așa cum a fost planificat de Univers. Poate că încercările noastre de a interveni vor distruge totul. Poate că schimbările nu ne vor conduce la un final fericit. Poate că acești oameni sunt îngeri trimiși să ne dea o lecție, să ne vindece sau să ne facă o persoană mai bună. Și când timpul lor trece, ei vor zbura pentru a ajuta pe altcineva.

Poate că acești oameni te vor învăța să eliberezi și să înțelegi când rolul cuiva în povestea ta a ajuns la final, să crezi că următorul om pe care ți-l trimite Universul va fi cel de care ai nevoie, chiar dacă încă nu-l cunoști.

În ziua în care îți vei întâlni partenerul de viață, îl vei recunoaște și îl vei găsi cu ușurință în mulțime, pentru că acum înțelegi diferența dintre cel care te ține de mână și cel care îți atinge sufletul.