20 de adevăruri despre dragoste și relații pe care le aflăm prea târziu.

Viața uneori ne oferă lecții, dar noi, de regulă, le învățăm doar atunci când nu mai putem schimba nimic.

Descoperă 20 de adevăruri despre relații și iubire, care, sper să te ajute în călătoria ta romantică.

1. Este o prostie să crezi că partenerul știe deja cât de mult îl iubești.  

Chiar dacă sunteți împreună de mult timp, nu uita să-i spui cât de mult îl prețuiești – de preferință în fiecare zi.

2. Este mult mai important să fii fericit(ă), decât să ai mereu dreptate.

Să ții cont de interesele și obiectivele tale, este important, dar este la fel de important să te gândești și la bunăstarea cuplului. Dorința constantă de a demonstra că ai dreptate, chiar dacă îți supără partenerul, nu-ți vor aduce beneficii. Sunteți o echipă și dacă pierzi, pierde-ți ambii.

3. Mai bine să fii singură, decât într-o companie proastă. 

Să rămâi într-o relație doar pentru a nu fi singură – este o mare greșeală. Ambii meritați mai mult. Meriți oameni care te vor iubi și pe care îi vei iubi. Relația, chiar și căsătoria, nu este un remediu pentru singurătate.

4. Alege omul pentru ceea ce este acum. 

Și nu pe baza a ceea ce poate deveni sub îndrumarea ta. Nu spera că îți poți schimba partenerul/partenera, „să faci din el un om de familie de succes, bogat, exemplar sau o gospodină minunată.” Mai devreme sau mai târziu, iluziile pe care ți le-ai construit se vor prăbuși.

5. Partenerul nu te va face fericită. 

Dacă ești nemulțumită de viață, partenerul tău nu va putea schimba acest lucru, deoarece fericirea este întotdeauna un produs al muncii interioare. Cealaltă persoană nu poate și nu ar trebui să te facă fericită. El nu este vinovat nici pentru tristețea ta, decât dacă te tratează rău.

6. Este imposibil să-l faci pe celălalt să te iubească. 

Indiferent cât de mult efort depui, nu este în puterea ta: oamenii nu aleg pe cine să iubească. Deci, dacă partenerul a încetat să te iubească și vrea să fie cu altcineva, trebuie să-l lași să plece. Da, va fi dureros, dar este mai bine decât să petreci ani încercând cu disperare să recuperezi dragostea.

7. Aspectul, ambițiile și nivelul venitului nu te vor ajuta să construiești o relație pe termen lung.

Acesta este un adevăr banal, dar mulți continuă să-și aleagă partenerul, bazându-se exclusiv pe calitățile externe. Merită să privești mai profund: respectul, capacitatea de comunicare și negociere, dorința de a crește.

8. Fie creșteți împreună, fie vă despărțiți și creșteți fiecare separat. 

Nu mai ești persoana care erai acum zece ani și peste zece ani vei fi alt om. De aceea, dacă partenerul tău nu este interesat să crească, cel mai probabil nu mergeți pe același drum. Fă un pas către cineva care gândește mai larg și nu vrea să se oprească la cele obținute.

9. Iubirea este o alegere, nu doar un sentiment. 

Da, nu poți face pe cineva să ne iubească, dar adevărul este că intensitatea pasiunii se potolește în timp. Și faptul că ești cu același om zeci de ani – este rezultatul alegerii tale.

10. Iubirea nu este suficientă pentru o relație sănătoasă.

La fel de importante sunt încrederea și respectul reciproc. Fără ele relația cu greu va trece testul timpului.

11. Chiar și într-o relație, trebuie să-ți faci timp pentru tine.

Mergi la întâlniri cu tine însăți. Dacă încetezi să faci asta și îți direcționezi fluxul iubirii către partener, în curând vei înceta să fii persoana de care s-a îndrăgostit odată.

12. Nevoile tale sunt responsabilitatea ta. 

Partenerul nu trebuie să ghicească ce vrei sau ce ai nevoie. Învață să vorbești despre asta.

13. S-ar putea să nu fiți de acord în toate, dar să vă respectați reciproc.

Este în regulă să priviți lucrurile diferit. În primul rând, se nasc subiecte noi de discuție, în al doilea rând, vă vedeți dintr-un alt unghi. Ceea ce contează este să asculți cu respect punctul de vedere al celuilalt.

14. În relație este necesar să investești în fiecare zi. 

Relația constă din multe lucruri mici, momente, acțiuni, cuvinte. Ea trebuie crescută ca un copil sau ca o floare, cu multă grijă.

15. Concentrarea atenției pe probleme nu duce la nimic bun. 

Mai ales dacă îi arăți permanent partenerului spre greșelile sale, dar nu încerci să-l ajuți. Vorbește despre probleme doar atunci când ai opțiuni pentru rezolvarea lor.

16. Să iubești – înseamnă să accepți omul.

Și să nu încerci să-l schimbi – chiar și pentru „binele său”. Dacă astfel de gânduri persistă, este posibil să fi ales persoana greșită.

17. Orice relație este valoroasă.

Mințim atunci când spunem că „i-am dat cuiva cei mai buni ani din viața noastră” sau „ne-am irosit timpul pentru el.” În aproape orice relație există nu numai momente rele, ci și bune. În plus, orice relație ne învață lecții valoroase. Dar asta nu înseamnă că trebuie să rămânem în ea dacă suntem nefericiți.

18. Partenerul nu-ți poate satisface toate nevoile. 

Mulți dintre noi așteptăm ca partenerul să ne satisfacă toate nevoile simultan. Să fie cel mai bun prieten și iubit, să ne ofere sentimentul de siguranță, să ne stimuleze intelectual etc. Această speranță este utopică, așa că merită să te înconjori de oameni de la care poți primi toate acestea separat.

19. Iubirea adevărată nu este ca în filme.

Dramele, gelozia, lacrimile, trădarea, scandalurile violente și reconcilierea – toate acestea sunt potrivite în filme. În viața reală, doar sugerează că relația este una toxică și trebuie să te gândești de ce îți place să suferi.

20. Nu compara relația ta cu a altora. 

În loc să te uiți la alții și să fii invidioasă pe armonia lor, concentrează-te asupra relației tale.