6 abilități pe care oamenii obișnuiți ar trebui să le învețe de la narcisiști.

Atunci când ne gândim la comportamentul narcisist, ne vin în minte doar trăsături negative. Acești oameni sunt egoiști, egocentrici, manipulatori etc. Ei pot purta o mască atunci când au nevoie, pentru a părea sinceri și buni și a obține ceea ce doresc.

În opinia mea chiar și un narcisist are trăsături importante și productive și de la el poți învăța multe.

Iată 6 avantaje ale narcisiștilor pe care noi, oamenii „normali” le-am putea învăța de la ei:

1. Abilitatea de a-și apăra granițele personale.

Narcisiștii o fac ferm și decisiv. Ei nu permit nimănui să le încalce limitele. Aceasta este o abilitate foarte bună.

Mulți oameni suferă pentru că nu știu cum să construiască granițele corecte, sunt incapabili să se protejeze pe sine și interesele lor, de aceea experimentează disconfort emoțional și sentimentul de nesiguranță.

2. Abilitatea de a înțelege oamenii.

Narcisiștii citesc cu ușurință oamenii. Ei observă punctele lor forte și slabe. Știu când merită să înceapă comunicarea și când să aștepte.

Abilitatea de a înțelege oamenii este un mare dar. Te ajută să-i înțelegi pe ceilalți și să decizi dacă merită să comunici cu o anumită persoană sau dacă nu este de încredere.

3. Abilitatea de a vedea manipulările și de a opune rezistență. 

Narcisiști înțeleg când cineva încearcă să-i manipuleze. Adică să-i forțeze să facă ceea ce nu-și doresc. Știu cum să opună rezistență unor astfel de oameni.

Cred că această abilitate este utilă oricărei persoane. Să recunoști manipulările și să nu te lași influențat, să nu devii o marionetă în mâinile altora.

4. Exclud cu ușurință persoanele toxice din mediul lor.

Narcisiștii nu acceptă în viața lor vampirii energetici, plângăcioșii și agresorii. Cei care le fură puterea și energia.

Merită să înveți de la ei asta. Gândește-te cât de frumoasă ar fi viața ta dacă nu ar exista oameni toxici în ea. Dacă ai putea, fără regret sau vinovăție să nu le permiți să-și verse toxinele asupra ta.

5. Narcisiștii se prețuiesc și se ascultă mai mult pe sine, decât opinia celorlalți.

Ei se prețuiesc și își înțeleg dorințele. Se pun pe primul loc. Interesele lor sunt pe primul loc. Știu să le apere. Sunt încrezători, nu le pasă de opinia unor oameni care nu sunt importanți pentru ei.

Oamenii ”normali” au nevoie de încrederea pe care o emană narcisiștii. Au nevoie de atitudinea indiferentă față de ceea ce cred alții despre ei. De înțelegerea că ei înșiși sunt cei mai importanți, că fericirea și bunăstarea depinde doar de ei.

6. Știu cum să-și aleagă corect partenerul.

Narcisiștii nu acceptă o relație cu cineva nepotrivit, doar pentru a nu rămâne singuri. Ei își aleg oameni buni, sinceri și decenți. Narcisiștii nu aleg ticăloși sau narcisiști ca și ei. Persoane prea incomode și nesigure.

Poate că oamenii obișnuiți ar trebui să-și aleagă astfel de oameni ca parteneri. Amabili, onești și de încredere. Așa e mai corect, decât alegerea unui abuzator toxic sau a unui narcisist nesigur, dar cu consecințe neplăcute garantate în viitor.

Desigur, narcisiști pot folosi aceste trăsături în detrimentul altora, pentru că le lipsește capacitatea de a iubi. Ei nu pot iubi profund pentru că sunt în conflict cu propriile dorințe. Și este trist.

Oamenii obișnuiți, nefiind în contradicții interne atât de grave pot învăța de la narcisiști ​​aceste abilități și le pot folosi în avantajul lor, fără a provoca probleme și durere altor oameni.