3 motive pentru care femeia nu trebuie să-și crească fiul singură.

În acest articol vreau să-ți explic de ce nu trebuie să-ți crești fiul singură, educându-l să fie „bărbat adevărat”, ci să te concentrezi pe viața ta. Să-ți găsești un partener și să construiești cu el o familie. Acesta este un aspect foarte important, fără de care fiul tău nu va putea deveni un bărbat adevărat. Chiar dacă ai deja peste 40 de ani și fiul tău este adult, iată 3 motive să faci asta:

1. Băiatul ia exemplu din acțiuni, nu din cuvintele mamei.

Îi poți spune fiului tău ce fel de bărbat ar trebui să fie: să-și ajute mama, să aibă grijă de femei, să fie puternic, dar dacă el nu are un exemplu masculin în față, îi va fi mult mai dificil să înțeleagă acest lucru.

Ce va vedea băiatul? O femei singură, care nu are un partener. Nimeni nu o curtează, nu are grijă de ea, nu o ajută. Nu-i oferă cadouri. Nu cochetează. Ea este singură. Despre ce fel de model de relație vorbim?

Sau dacă mama are diferiți bărbați și nu are relații sănătoase, atunci fiul va absorbi ideea că femeile pot fi părăsite, schimbate ca mănușile.

Fiul tău va putea vedea ce înseamnă comportamentul masculin și acțiunile adevărate, cum se rezolvă problemele și ce înseamnă grija față de femeie  – doar dacă va avea un model masculin în față.

2. Dacă nu are tată, băiatul crește slab sau pasiv-agresiv.

Dragostea mamei este necondiționată, ea îi oferă fiului său grijă și căldură. Dar cum pot fi combinate aceste trăsături cu disciplina și forțarea? Nicicum.

Adică, desigur, mama își forțează fiul, dar asta duce la faptul că el crește și înțelege că dacă nu va face ceea ce spune mama, ea nu îl va mai iubi sau îl va pedepsi. Deci, trebuie să o asculte, să fie bun și pașnic. Altfel, mama se va supăra și îl va certa. Acesta este un scenariu.

Al doilea scenariu: dacă copilul are un temperament puternic, atunci nu va ține cont de cuvintele mamei și va manifesta agresiune, dar nu prea activ, altfel va fi pedepsit. El va alege altă cale: va sabota, va fi leneș, va îndeplini prost sarcinile. Așa apar bărbații cinici, narcisiștii, care s-au plictisit de cererile și învățăturile morale ale mamei.

Doar dacă în viața lui există un bărbat care îl poate forța, disciplina și îi poate arăta prin propriul exemplu cum se ating obiectivele, cum se depășesc conflictele – el va putea deveni la fel.

3. Băiatul nu are cu cine discuta subiectele masculine.

Lupte, conflicte, relații cu fetele, explorarea corpului, hormoni, concurență și alte subiecte necunoscute femeilor, băiatul le poate discuta doar cu un alt bărbat.

De exemplu, o femeie nu poate înțelege că băiatului ei îi este teamă să se apropie și să facă cunoștință cu o fată. El este timid și nu știe cum. La fel și cu luptele, conflictele. Aici, femeia nu-l va ajuta în niciun fel. Și dacă mama îi va rezolva întotdeauna conflictele, atunci el va fi perceput ca un ”băiețelul mamei” și acest lucru este adevărat.