Iată ce trebuie să faci și cum să reacționezi dacă partenerul te manipulează prin tăcere.

Ți s-a întâmplat să-i scrii iubitului tău, iar el să nu-ți răspundă? A dispărut, iar pe tine te-a cuprins groaza, panica și sentimentul de vinovăție: te gândești că probabil l-ai jignit cu ceva sau poate că a aflat ceva despre tine, că ai făcut ceva greșit în trecut, a aflat despre asta și te-a părăsit…

Începi să-ți amintești tot ce i-ați spus, să cauți cuvinte care l-ar fi putut jigni. STOP, calmează-te! Nu l-ai jignit în niciun fel. Chiar să-ți fi dorit, nu reușeai – bărbații nu sunt creaturi atât de vulnerabile pe cât par.

Bărbații au o reacție naturală a corpului să se retragă în peștera lor goală. Mulți fac acest lucru inconștient și nu consideră necesar să răspundă în acest moment. În momentele de pauze, bărbații iau decizii importante pentru sine, deci, nu trebuie să-ți fie teamă, ci dimpotrivă, trebuie să fii în așteptarea a ceva nou, bun. Dacă intri în panică, vei strica momentul misterios și nu-l vei lăsa să simtă că ești specială pentru el. 

Tăcerea partenerului este percepută de creier ca pierderea controlului asupra situației, apare panica și se aprinde imaginația violentă: partenerul a murit, s-a supărat, te-a abandonat, și-a găsit alta mai bună etc. Creierul pictează imagini groaznice. Prin metoda pauzei poți înnebuni pe oricine, așa că bărbații sunt fericiți să folosească această metodă în mod conștient și inconștient.

Există o categorie de bărbați care fac asta intenționat. Ei nu răspund în mod deliberat la mesajele tale și evită întrebările, în special cele sensibile, pentru a-ți provoca frica pierderii și a te obliga să renunți la întrebările sau pretențiile tale. 

Astfel, bărbații evită responsabilitatea doar folosind metoda pauzei. Își permit să te țină cu frica eternă și să nu facă nimic, tu însăți vei renunța la tot. 

”Tăcerea – este cel mai puternic strigăt, pentru că îți sfâșie inima, nu urechile. 

Manipularea prin tăcere. Exemplu:

B: – Îmi poți împrumuta 15.000 până miercuri?

F: – Nu, nu am, ți-aș da.

B: – ….tăcere

F: – Nu te supăra, nu am această sumă, mama s-a îmbolnăvit și am cheltuit toți banii pe medicamente.

B: – tăcere …

Au trecut 2 ore…

F: – Am găsit suma necesară, am împrumutat de la un vecin.

B: – Bine.

Însă ar trebui să fie:

B: – Ai putea să-mi împrumuți 15 mii până miercuri?

F: – tacere ..

B: – Ți-i returnez imediat.

F: – tăcere..

A trecut o săptămână…

B: – bună dragă! Ce mai faci? Unde ai dispărut? Am găsit suma necesară, vrei să ieșim la cinema? 

Așadar, dragi femei, dacă învățați să nu vorbiți în momentele „critice”, veți avea doar de câștigat. Învățați acest lucru de la bărbați, ei ne folosesc fără arme, cu propriile noastre mâini.

Există și situații când cu ajutorul pauzelor, puteți construi o relație minunată. Pauzele încălzesc sentimentele bărbaților, deoarece teama de pierdere și dragostea sunt adesea aceleași, aceste două energii sunt foarte asemănătoare.

Această tehnică poate și trebuie utilizată în cazul în care, de exemplu, vă întâlniți o perioadă lungă de timp, iar el nu-ți propune și nu atinge deloc subiectul viitorului vostru comun. În acest caz văd o singură opțiune pentru rezolvarea acestei probleme: să vorbești despre asta, să-i spui că ai nevoie de o familie. Să se gândească și să-ți dea un răspuns!

Apoi iei o pauză, nu te întâlnești cu el. Nu răspunzi la mesajele și sugestiile sale despre alte subiecte. Nu acorzi atenție poveștilor sale, scuzelor etc. Accepți de la el doar două răspunsuri ”da” și ”nu”. 

Dacă dispare, așteaptă, de exemplu, o săptămână. Dacă nu-ți răspunde, înseamnă că răspunsul său este „nu”, eliberează-l și acceptă.

Cel mai probabil, te va manipula prin tăcere în speranța că te vei speria și te vei întoarce, apoi va apărea, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic cu vreo întrebare stupidă: ”Unde ai dispărut? Ce mai faci?” Dacă se întâmplă acest lucru, atunci își construiește relațiile pe pauze și manipulări. În acest caz spune-i ”adio”.