Comportamentul la masă: Iată ce poate spune despre caracterul omului.

Obiceiurile și comportamentul omului vorbesc nu numai despre educația sa. Cu ajutorul lor poți înțelege ce caracter are individul, ce poți aștepta de la el. În special comportamentul la masă – este destul de elocvent. Pentru a trage concluzii, este important să observi omul, să vezi ce maniere demonstrează în timpul mesei.

Este obraznic la masă

Unii oameni cu greu pot fi mulțumiți. Aceștia critică constant mâncărurile pregătite, refuză să încerce ceva. De regulă, în viață, se comportă în același mod. Sunt plictisitori, nu vor să experimenteze, caută modalități originale de a-și rezolva problemele cotidiene.

Vorbește cu gura plină

Astfel omul își arată nerăbdarea. Îi este teamă că nu va reuși să spună ceva, de aceea vorbește chiar și atunci când nu a terminat de mestecat. În viață, un astfel de individ se poate dovedi a fi un luptător pentru adevăr. Îți va fi plăcut să comunici cu el.

Mănâncă în tăcere

Omul care preferă să mănânce în tăcere se distinge prin responsabilitate și obligație. El își stabilește corect prioritățile și acționează conform schemei pe care a dezvoltat-o.

Uită de mâncare

Dacă omul este atât de absorbit de conversație încât uită să mănânce, aceasta indică faptul că are probleme cu autocontrolul. El poate reacționa brusc la orice remarcă, poate face o criză de isterie ca răspuns la critici.

Mănâncă încet

Dacă omul mănâncă încet, savurează fiecare bucată de mâncare, acesta este un indiciu că vrea să se bucure de viață, de fiecare moment al ei. Cu siguranță îi pasă de sănătatea sa, și încearcă să controleze tot ce se întâmplă în jurul său.

Nu reușește să mestece mâncarea

Acesta este un semn că omul este nerăbdător. Se grăbește mereu, se teme că nu va reuși. Are obiective, destul de multe și încearcă să realizeze totul dintr-o dată.

Mănâncă din farfuria altuia. 

Așa se comportă oamenii care nu se disting prin prezența bunelor maniere și educația corectă. În viață, ei manifestă lipsă de tact, le place să intervină în treburile altora. Nu le este frică să jignească pe cineva, să spună cuvinte dure chiar oamenilor apropiați.

Linge tacâmurile și farfuria.

Dacă omul linge vasele pe care le-a folosit,  în fața tuturor, aceasta vorbește despre faptul că este un om cu principii, de neclintit. Va fi imposibil să ajungi la un acord cu el, să găsești un compromis.

Preferă mâncarea neobișnuită

Oamenii care iubesc să încerce feluri de mâncare noi, să experimenteze – sunt greu de surprins. Aceștia adoră să-și asume riscuri, să se pună în pericol.

Dacă omul își ascunde trăsăturile de caracter, dacă nu vrea să se dezvăluie, însă tu îți dorești să-l cunoști, îl poți invita oricând la o cafenea sau restaurant. După ce l-ai observat, poți înțelege dacă merită să ai de-a face cu el sau nu.