Fizionomia: Iată ce poate spune forma feței despre tine.

Te-ai întrebat vreodată de ce, fără niciun motiv aparent, îți place o persoană, îți displace alta, iar a treia nu-ți provoacă deloc emoții?

Acum imaginează-ți că la nivel subconștient creierul tău analizează informațiile, în câteva secunde determină caracterul omului și îți trimite un semnal de simpatie sau antipatie. Tocmai de aceea, fie tindem să câștigăm favoarea cuiva, fie evităm intuitiv întâlnirea.

Ochii nu sunt pur și simplu oglinda sufletului, ridurile adânci de pe frunte nu sunt întotdeauna un semn de inteligență, iar buzele pot spune despre om mai multe decât își imaginează.

Fizionomia – determină nu atât caracterul și comportamentul posibil al omului, ci modul în care percepem subconștient un străin și îl comparăm involuntar cu noi. Adică, dacă cineva ne displace, nu înseamnă că acest om va fi neplăcut și altora, chiar dacă trăsăturile sale faciale trădează un maniac. Cunoașterea acestei reguli te va ajuta să te orientezi mai bine în concluziile făcute.

Primul lucru care ne atrage atenția atunci când privim rapid un om este forma și culoarea feței. Fizionomia distinge 6 tipuri principale de forme ale feței:

♦ alungită;

♦ triunghiulară;

♦ trapezoidală;

♦ pătrată;

♦ rotundă;

♦ ovală.

Fața alungită

O astfel de față mai este numită și aristocratică, deoarece își caracterizează proprietarul ca fiind o persoană inteligentă, echilibrată și sensibilă. Foarte des, astfel de oameni sunt înzestrați cu putere, iar asta nu-i împiedică să fie conducători corecți și înțelepți. Mai des decât alți oameni, talentele lor își găsesc aplicarea în sfera politică și militară. Ei își stabilesc obiective și neapărat le ating.

Fața trapezoidală

Poate vorbi atât despre genialitate, cât și despre trădare și falsitate. De regulă, o astfel de formă a feței poate fi observată la persoanele insensibile, cărora le lipsesc trăsături precum atașamentul și devotamentul.

Dacă totuși vor dori să realizeze ceva în viață – atunci neapărat vor găsi un obstacol: lenea, lipsa profesionalismului, dorința de a lăsa lucrurile să-și urmeze cursul – și vor renunța la jumătatea drumului. În același timp, femeile care au forma trapezoidală a feței – sunt caracterizate ca fiind optimiste, sociabile și, de regulă, mulțumite și fericite.

Fața pătrată

Foarte des, o astfel de față poate fi întâlnită la oamenii curajoși, dar duri și uneori insensibili. Ei tind să cucerească vârfurile, să-și atingă obiectivele și să obțină succes în toate, dar în ceea ce privește trăsăturile – sunt mai degrabă buni executanți, decât lideri înnăscuți. Din cauza lipsei de flexibilitate și a mentalității logice, astfel de oameni pot distruge într-o clipă tot ce au creat ani de zile.

Fața rotundă

Absența trăsăturilor ascuțite, unghiulare, trădează o fire bună, blândă și pașnică. Dar această supunere aparentă, de fapt, se poate transforma într-o ambiție uimitoare. Dacă omul cu fața rotundă mai are și un pod înalt al nasului, pomeții proeminenți, ochii expresivi, atunci ai în fața ta o persoană foarte puternică. Astfel de oameni pot fi lideri și comandanți de invidiat.

Fața ovală

Combină forma alungită și rotundă. Cercul se alungește, dar în același timp „elimină” „colțurile” feței alungite. Astfel de metamorfoze pot fi observate și în caracterul persoanelor cu față ovală. Deci, de la fața alungită au luat inteligența și senzualitatea, iar de la fața rotundă – bunătatea și optimismul.