4 cazuri când organismul omului suferă de iubirea nefericită.

Iubirea – este totuși o boală, în special dacă este nefericită. Psihoterapeuții au creat patru diagnostice pentru acest caz. Acum ei au ocazia să prescrie medicamente pentru dragostea nefericită.

Limerența 

Limerența – este atracția obsesivă față de o altă persoană. Indiferent dacă dragostea este reciprocă sau nu. Pentru a înțelege natura fenomenului, trebuie să știți că orice poveste romantică începe cu un cocktail hormonal alcătuit din oxitocină, dopamină (hormonul plăcerii), estrogen și testosteron, produse de corpul unei persoane îndrăgostite în doze mari. Acest amestec exploziv nu poate fi sintetizat pentru o lungă perioadă de timp. De aceea, după un an și jumătate toți oamenii normali au o perioadă de echilibru. Însă omul care suferă de limerență se blochează în stadiul emoțional inițial al relației.

”Pacientului i se accelerează pulsul, el poate avea dificultăți de respirație, insomnie, dureri în piept și abdomen. Și durerea este atât de intensă încât nu poate face față celor mai simple activități.” – spune Albert Wakin, profesor de psihologie la Universitatea Sacred Heart, Connecticut. ”De obicei, oamenii care suferă de această boală se concentrează pe cineva timp de trei până la cinci ani, apoi trec la alt obiect.”

Visul profesorului Wakin este să includă limerența în Manualul de diagnosticare a tulburărilor mintale din 2013. El estimează că aproximativ 5% din populație suferă de dependența de dragoste și până când nu se găsesc alte medicamente, el le prescrie pacienților săi antidepresivul Lexapro.

Sexomnia

Sexomnia – este o tulburare mintală în care oamenii fac dragoste în somn cu ei înșiși sau cu cineva care este la îndemână. Sexomnia a fost descoperită la mijlocul anilor 1990 de către oamenii de știință de la Universitatea Stanford, dar nimeni nu i-a crezut. Lumea medicală a fost obligată de către avocați să recunoască patologia. În 2005, pe baza acestui diagnostic, instanța din Toronto l-a achitat pe Jan Ludek, în vârstă de 33 de ani, care era acuzat de viol.

Sexomnia este departe de a fi o tulburare sigură. De exemplu, a existat un caz când un bărbat masturbându-se în somn, i-a provocat penisului său numeroase vânătăi, după care a avut nevoie de un tratament îndelungat.

Complexul Adonis

Conform statisticilor, astăzi 15% din populația masculină a planetei suferă de „complexul Adonis” într-un grad sau altul. Bărbații, la fel ca și femeile, tind să obțină silueta ideală. Dacă totul s-ar limita la sport, lucrurile nu ar fi atât de înfricoșătoare. Dar nu, pentru a vedea în oglindă un munte de mușchi cu zâmbetul lui Schwarzenegger, în loc de reflexia lor, bărbații apelează la chirurgii plastici pentru a li se pune implanturi în locurile potrivite, își otrăvesc corpul cu steroizi, își provoacă bulimie și anorexie cu diete extreme.

Și cel mai important, este contagios. Psihologii au observat că dacă în cuplu unul dintre parteneri se rușinează de corpul său într-o asemenea măsură încât îi este frică să meargă gol și să facă dragoste cu lumina aprinsă, acest lucru cu siguranță se va transmite și celuilalt, mai devreme sau mai târziu.

Dureri de cap înainte de orgasm

Conform unor studii recente efectuate simultan de două organizații: Centrul pentru Cefalee Montefiore din Bronx și Centrul pentru Cefalee din New England, Connecticut – 20% dintre femei și 5% dintre bărbați suferă de dureri de cap provocare de efortul fizic. Inclusiv de s*x. Acest tip de cefalee se numește cefalee „pre-orgasmică”.

„Oamenii care suferă de această afecțiune încep să simtă o durere pe ambele părți ale capului și în zona ochilor. Durerea crește pe măsură ce activitatea s*xuală se intensifică sau brusc, intră în creier chiar înainte de orgasm.” – spune Seymour Diamond, fondatorul Clinicii de Cefalee din Chicago.

Atacul poate dura de la câteva minute până la jumătate de oră. Deși durerea de cap într-un moment atât de crucial este teribilă, ea nu este periculoasă pentru sănătate. Medicii americani sfătuiesc pacienții să ia un anestezic cu o jumătate de oră înainte de intimitate (care, apropo, poate reduce sensibilitatea și poate încetini apariția orgasmului). A doua metodă, mai originală, este sugerată de Ian Kerner: „Pune-ți șosetele. În momentul excitării, temperatura picioarelor este mai mică decât în partea inferioară a ​​abdomenului – și durerea poate apărea din cauza diferenței de temperatură.”