10 fapte interesante despre hormonii masculini care te vor surprinde.

Noi, femeile, avem sâni, sindrom premenstrual și ovulație. Dar nici bărbații nu duc o viață mai plictisitoare – conform unor studii recente, și ei au mAnstruation. Iată câteva fapte interesante despre hormonii masculini care te vor surprinde și în același timp te vor ajuta să înțelegi mai ușor bărbații.

1. Câte zile durează un ciclu lunar masculin? 

În organismul masculin au loc mai multe procese ciclice în același timp. ”De exemplu, spermatozoizii au nevoie de 72-74 de zile să se maturizeze complet”, explică andrologul francez Sylvien Memun. „Prin urmare, se recomandă efectuarea unei spermograme în centrele de reproducere la fiecare trei luni.”

Oamenii de știință americani încă în anul 1960 au emis ipoteza că și bărbații au un ciclu lunar. Încă mai caută dovezi. De exemplu, compania farmaceutică Bayer a realizat un studiu care arată că bărbații au zile critice. Motivul – sunt fluctuațiile hormonale care le afectează atât libidoul, emoțiile, cât și starea generală. În aceste zile bărbații sunt morocănoși și iritabili. Oamenii de știință cred că frecvența crizelor de isterie masculină este de la 23 la 33 de zile.

2. Bărbații au hormoni feminini?

În corpul feminin sunt prezenți hormoni masculini, iar corpul masculin nu poate exista fără cei feminini. În special – fără estradiol, cel mai activ hormon feminin, estrogenul, care la femei este produs în ovare și glandele suprarenale, iar la bărbați – în testicule, glandele suprarenale și țesuturile periferice. La un bărbat adult pe zi se produce aproximativ 40 μg de estradiol.

3. Datorită testosteronului crește masa musculară?

Nu. În schimb de testosteron depinde puterea dorinței s*xuale a bărbatului.

4.  Ce se întâmplă cu dorința sexuală a bărbatului pe parcursul zilei?

Datorită faptului că secreția testosteronului la bărbați nu apare constant, ci episodic, nivelul acestui hormon în sânge fluctuează în timpul zilei și foarte semnificativ. Nivelul maxim de testosteron se observă între ora 2 și 6 dimineața (motiv pentru care bărbaților le place s*xul în zori), iar nivelul minim în jurul orei 13:00. La femei, vârful dorinței s*xuale se observă în jurul orei 16:00.

5. Cu cât nivelul de testosteron este mai mare, cu atât bărbatul este mai agresiv?

Fals. Acesta este un mit pe care oamenii de știință l-au respins recent. În ciuda faptului că în regnul animal masculii cu un nivel scăzut de testosteron în sânge de obicei, pierd în lupte, la oameni totul este diferit. Principalul hormon masculin afectează exclusiv libidoul. Atât la bărbați, cât și la femei.

6. Bărbații de succes au nivelul înalt de testosteron?

Oamenii de știință de la Harvard au descoperit o legătură directă între testosteron și dezvoltarea emisferei drepte a creierului. La bărbații cu niveluri ridicate de testosteron, emisfera stângă a creierului era mai puțin dezvoltată, în timp ce emisfera dreaptă, dimpotrivă, era mai dezvoltată.

La bărbații cu emisfera dreaptă dezvoltată, orice informație primită nu doar este memorată, ci sintetizată imediat, producând un nou produs informațional. Prin urmare, printre oamenii de știință există opinia că testosteronul este motorul civilizației.

7. De ce bărbații nu au celulită?

Este simplu – în mod natural ei au țesutul muscular mai dezvoltat (adică mai dens), iar pielea bărbaților conține mai mult colagen. Însă odată cu înaintarea în vârstă, dacă bărbatul nu se îngrijește, mușchii lui se acoperă cu grăsime și dispar. Natura, după cum puteți observa, este destul de corectă.

8. Bărbații suferă de stres?

Chiar mai mult decât femeile! Centrul emoțional din creierul masculin este direct conectat cu hipotalamusul și glanda pituitară, care sunt responsabile de producerea hormonilor. Ceea ce înseamnă că în urma unei experiențe dificile poate fi o perturbare hormonală nu mai puțin severă. Acestui risc sunt expuși în special bărbații de peste 45 de ani.

9. Va avea și el menopauză?

Nu arunca astfel de cuvinte, mai ales în prezența bărbatului – va intra în panică! Așa-numita „andropauză” nu este la fel de intensă ca menopauza feminină, dar bărbații nu vor scăpa de ea. În timp, nivelul testosteronului treptat scade (după 50 de ani scade la cel puțin 10-20% dintre bărbați) și acest proces nu poate trece neobservat. Simptome: slăbirea memoriei și atenției, probleme cu erecția și libidoul, transpirație crescută și oboseală. Cea mai eficientă terapie este s*xul și sportul. Și chiar mai bine – iubirea ca la 17 ani.

10. Este adevărat că bărbații păroși sunt buni la pat?

Asiaticii sau indienii practic nu au păr pe corp – și în același timp nu sunt inferiori din punct de vedere s*xual față de spanioli sau georgieni. Apropo, potrivit chirurgului plastic francez Catherine de Houssac, odată cu înaintarea în vârstă bărbații au mai mulți păr pe corp, în timp ce femeile au mai puțin.