Pune-le în lista neagră: 7 expresii cu care nu poți începe o conversație la prima întâlnire.

Fie că este vorba de întâlnirea cu un nou șef, un coleg sau un potențial iubit, modul în care va decurge prima întâlnire va afecta toate comunicările ulterioare. Iată ce expresii nu merită spuse pentru a nu strica comunicarea (și impresia de tine).

“Tu”

Politețea este o parte importantă și necesară a oricărei comunicări. În conformitate cu eticheta, la prima întâlnire, interlocutorul ar trebui să se adreseze doar cu „dumneavoastră”. Desigur, odată cu trecerea timpului puteți trece la „tu”, dar o astfel de adresare trebuie să fie agreată de ambele părți.

„În viață nu ești ca în fotografie.”

Această expresie este lipsită de tact, dar mulți oameni o folosesc la prima întâlnire. De regulă, persoanele care se întâlnesc pe rețelele sociale au posibilitatea să evalueze mai întâi aspectul interlocutorului din fotografii și când se întâlnesc, de multe ori realitatea se dovedește a fi diferită.

Astfel de afirmații sunt jignitoare – chiar dacă nu ți s-au îndeplinit așteptările, nu ar trebui să-i spui interlocutorului despre asta. Este posibil ca în timpul comunicării să descoperi despre om lucruri mult mai interesante decât ți-ai imaginat.

”Ați intarziat”

Dacă ai o întâlnire cu un străin, nu ar trebui să-l cerți pentru că a întârziat puțin. Bineînțeles, nerespectarea acordurilor este un lucru neplăcut, dar dacă îți dorești să stabilești comunicarea, arată tact și nu agrava situația cu învățături.

“Acest lucru poate suna prostesc …”

Este mai bine să excluzi această expresie din discursul tău, deoarece indică indirect lipsa de încredere în sine și poate determina interlocutorul să nu aibă încredere în cuvintele tale, precum și o atitudine frivolă față de persoana ta (acest lucru este deosebit de important în timpul unui interviu de angajare sau a unei întâlniri cu șeful).

“Sincer vorbind…”

Ce înseamnă această afirmație? Până acum ai spus minciuni? Această întrebare apare în mintea interlocutorul tău, ceea ce înseamnă că toate cuvintele tale ulterioare vor fi puse la îndoială și, eventual, la critici. Încearcă să eviți astfel de expresii.

“Nu stiu”

Această afirmație nu trebuie folosită, mai ales în contextul unui interviu pentru funcția dorită. Da, nu trebuie să știi răspunsul la orice întrebare – nu este nimic în neregulă cu asta. Dar, pentru a face o impresie bună, această expresie merită reformulată.

Dacă nu poți găsi un răspuns adecvat la întrebarea pusă, poți spune următoarele: „Din ceea ce știu …” sau „Nu sunt sigură, dar voi afla imediat.” Astfel îți demonstrezi capacitatea de a gândi și, în același timp, vei câștiga timp suplimentar pentru a te gândi.

”Câți ani ai în realitate?”

Chiar dacă crezi că noua ta cunoștință a mințit despre vârsta sa, nu ar trebui să încerci să o faci să spună adevărul – este nepoliticos și inadecvat. De asemenea, gândește-te de ce te concentrezi atât de mult pe acest lucru? Nu ești un copil care nu-și poate controla curiozitatea, iar obsesia față de vârstă poate indica faptul că trăiești după stereotipuri și acorzi prea multă atenție formalităților.