Burlacul etern: 3 motive pentru care bărbatul nu se va căsători niciodată cu tine.

Adesea putem întâlni cupluri care au o relație de mulți ani, dar nicidecum nu reușesc să întemeieze o familie. Pentru unele femei, această situație este un motiv de îngrijorare și dezamăgire. De ce bărbatul nu vrea să se căsătorească?

De obicei, bărbații evită să facă acest pas în 3 cazuri.

1. Bărbatul a suferit o traumă psihologică în copilărie.

Dacă la o vârstă fragedă băiatul a experimentat divorțul părinților sau mama și tata s-au urât în secret, însă au rămas împreună de dragul copilului, atunci la vârsta adultă el va privi căsătoria cu neîncredere. Bărbatul se teme că o căsătorie îi va aduce suferință, deoarece în subconștient trauma psihologică din trecut este asociată cu ștampila din pașaport.

2. A avut o căsătorie nereușită în trecut.

Dacă bărbatul a fost căsătorit și a avut o experiență tristă, el decide că motivul experiențelor sale negative este căsătoria. Când va întâlni alte femei, el va evita în orice mod posibil relațiile formale pentru a se îndepărta de emoțiile neplăcute. Desigur, în timp, bărbatul își poate reconsidera punctul de vedere asupra căsătoriei, dar acest lucru necesită o muncă interioară colosală.

3. Bărbatul cu stilul de atașament de tip evitant.

Lipsa conexiunii emoționale cu părinții sau cu alți adulți semnificativi împiedică dezvoltarea emoțională și socială sănătoasă, ducând la înstrăinare și furie în interiorul copilului. Copiii care nu manifestă deschis nici bucurie, nici supărare, nici furie și rămân detașați indiferenți față de părinți – sunt copiii unor mame reci și respingătoare. Așa se formează tipul de atașament evitant.

Oamenii pentru care este caracteristic acest tip de atașament, tind să-și stingă și să nu-și arate adevăratele emoții pentru a se proteja, a nu fi vulnerabili sau a nu depinde de ceilalți. Ei își neagă nevoia de atașament și încearcă să evite adevărata intimitate. Acești bărbați sunt conduși de frica de dependență. În interiorul lor, luptă adesea două părți. Una caută intimitatea, iar cealaltă o distruge. Și a doua este întotdeauna mai puternică.

Astfel de oameni cred că merită să fie iubiți, cel puțin se autoconving de asta, suprimându-și îndoielile. Însă cei din jur, în opinia lor, sunt nesiguri și nu merită încredere. La cel mai mic defect al femeii, relația riscă să se încheie.

Bărbații cu tipul de atașament evitant evită conflictele prin minimizarea contactului cu partenera. Ei se adâncesc în sine, crezând că nu au pe cine să se bazeze. Frica de absorbție emoțională provoacă cerințe exagerate, critică, certuri și înstrăinare tacită și, în cele din urmă, retragere sau numeroase relații. Pentru ei este important să păstreze întotdeauna distanța.