7 concepții greșite cu care atragi bărbații negativi în viața ta.

De ce, iar și iar în viața ta apar bărbați care se comportă egoist și îți subminează stima de sine? Se pare că problema se ascunde în gândurile și concepțiile tale greșite. Iată ce te împiedică să construiești o relație armonioasă cu un bărbat demn.

1. „Alții îmi determină stima de sine”

În niciun caz nu trebuie să lași opiniile altora să devină baza stimei de sine. Nu te poți baza pe opiniile celor din jur. Bărbații vin și pleacă, de ce trebuie să trăiești cu sentimentul că ești un „produs redus” doar pentru că unul dintre ei ți-a spus, de exemplu, „că nu ești o bună gospodină?”

2. ”Nu am ce să le ofer altora.”

Dacă nu ești sigură de autosuficiența și abilitățile tale, cum poți atrage un bărbat autosuficient în viața ta? Dacă te simți ca o persoană completă, atunci în viața ta nu va fi loc pentru relații toxice și narcisiști.

3. „Mereu intru în relații toxice – probabil acesta este destinul meu.”

Dacă repeți greșelile relațiilor din trecut, nu este vorba de destin. Acest lucru doar indică faptul că nu ai învățat lecțiile necesare nici de data aceasta. Dar nu trebuie să te indispui, doar schimbă-ți viziunea asupra trecutului.

4. „Fiecare persoană poate fi schimbată”

Oamenii adulți rareori se schimbă. Trăsăturile de caracter negative sunt dificil de suprimat la maturitate, iar obiceiurile negative se înrădăcinează puternic de-a lungul anilor. Mai mult, unele dintre ele – cum ar fi tendința de a minți – pot indica o personalitate narcisistă și toxică.

Doar dacă omul însuși își dă seama că are un comportament greșit, el are șansa să se schimbe. Dacă o astfel de poziție i-a fost impusă de cineva din exterior, el nu se va schimba.

5. „Toată lumea merită a doua șansă.”

Acest lucru nu este doar greșit, ci și o amăgire periculoasă. Să oferi a doua șansă o dată – este rezonabil (cine nu se înșală?), dar să treci cu vederea în mod constant faptul că partenerul tău îți provoacă durere, probleme sau neplăceri – nu merită. Dacă bărbatul își repetă greșelile sau se comportă urât față de tine, în mod clar ceva este în neregulă cu el.

6. „Nu merit tot ce e mai bun.”

Multe dintre setările noastre negative au rădăcinile în copilărie. De exemplu, copiii care sunt diferiți de ceilalți, care se comportă diferit, ar putea crede că ceva este în neregulă cu ei. În mintea lor poate apărea gândul că „din moment ce sunt diferit, sunt mai puțin demn.”

Dacă acești copii nu sunt susținuți în mod adecvat de părinți, la maturitate există pericolul ca ei să continue să creadă că merită mai puțin decât oamenii „normali”.

Cei din jurul nostru se comportă ca o oglindă a noastră. Dacă credem că merităm un tratament mediocru, vom fi tratați așa. Dacă credem că merităm să fim tratați cu bunătate, respect și onestitate, vom atrage toate astea în viața noastră.

7. „Viața mea este plină de negativitate.”

Desigur, toată lumea are etape dificile în viață. Însă chiar și în mijlocul problemelor neașteptate, nu trebuie să uităm de bunăstarea emoțională.

Este util să-ți dedici cel puțin 10 minute zilnic pentru a medita. Dacă meditația nu ți se potrivește, încearcă să te oprești și să te distragi de la treburile zilnice, să inspiri și să expiri profund, să-ți amintești de ceea ce îți place și te face fericită.

Dacă vei găsi puterea să scapi de aceste setări negative, nu vei mai lăsa în viața ta oameni egoiști și negativi.