Iată de ce nu poți interveni în viața altor oameni cu sfaturile tale.

Uneori omul îți cere sfaturi pentru că nu știe ce să facă. Iar uneori, tu însuți intervii cu sfaturile tale, împingându-l să acționeze. Pentru tine, este ceva obișnuit, dar din punct de vedere ezoteric, devii cu ușurință cel care este pe cale să împrumute un scenariu de viață străin, să preia problemele altora.

Uneori omul nu înțelege toate subtilitățile vieții și faptelor și nu ia în calcul unele detalii care îl pot afecta negativ.

Astăzi am primit o întrebare de la o cititoare: ”Spuneți-mi, este ceva rău dacă îi spun unui tânăr pe care îl cunosc că iubita sa îl înșală?”

Răspunsul aici este evident – desigur că este ceva rău. Rău – nu în sensul direct, ci în faptul că intervenind în treburile altora, omul nu mai devine doar un observator al vieții străine, ci un participant direct în ea.

Adică, viața lui care decurgea paralel cu cea a cuplului, unde soțul și-a înșelat soția (sau invers), este asociată acum cu soarta acestor oameni, pentru că a intervenit, a spus ceva sau chiar i-a întors în mod deliberat unul împotriva altuia, și voila, acum face parte din alte scenarii și probleme de viață.

De îndată ce intervii în treburile, relația sau necazurile altei persoane, chiar și cu intenția bună de a „ajuta”, devii imediat un participant la aceste energii și cu o mare probabilitate, acum și în viața ta se vor întâmpla probleme similare.

Chiar și o intenție bună va duce omul în infern, pentru că a intervenit acolo unde nu trebuia să intervină.

În acest caz, doar intuiția îl poate salva. Dacă omul are o intuiție bine dezvoltată, el simte unde poate ajuta și susține un prieten și unde merită să se îndepărteze, în ciuda cererilor de ajutor.

Cu toate acestea, orice intervenție în viața altei persoane poate avea consecințe pentru tine, în special dacă ai decis să „deschizi ochii” cuiva sau dacă îi oferi cu îndrăzneală sfatul să renunțe la locul de muncă și îl asiguri că „își va găsi unul mai bun.”