Cum înveți să te înțelegi și să te auzi: 3 sfaturi de la psihologul Mihail Labkovsky

Mulți profesori spirituali de-a lungul timpului au îndemnat oamenii să se înțeleagă pe sine, să se cunoască mai bine. Ce rost are să fii bogat, să ai o relație, să te respecte ceilalți, dacă nu știi cine ești, nu înțelegi ce vrei de la viață și de ce trăiești?

Din păcate, nu am fost învățați să ne înțelegem. Încă din copilărie ni se spune ce este bine, ce este rău, ce este corect și ce nu, dar este mult mai important ca noi înșine să putem simți cu inima și mintea ce va fi bine și corect pentru noi.

Atunci nu vor apărea dificultăți și în alte domenii ale vieții, întrucât fericirea i se întâmplă doar celui care își urmează natura. Nimeni nu ne va da fericirea, o avem deja în noi – trebuie doar să-i deschidem ușa.

De aceea, dacă nu te auzi, nu-ți conștientizezi dorințele, nu prea înțelegi ce vrei de la viață, atunci îți voi prezenta câteva sfaturi ale psihologului Mihail Labkovsky, care te vor ajuta să-ți dezvolți această abilitate.

Da, da, abilitatea de a te auzi este o adevărată artă; este o abilitate care trebuie dezvoltată.

1. Urmează-ți emoțiile, nu rațiunea.

Nu te întreba: ”Ce trebuie să mănânc pentru a slăbi?”, ci „Ce vreau?” Ghidează-te de ceea ce dorești. Fără logică. ⠀

Societatea modernă nu este deloc axată pe sentimentele omului. Mintea stăpânește totul și, da, este utilă în afaceri, în treburile lumești, dar este dăunătoare pentru viața interioară a omului. Pentru că mintea este doar un computer, o mașină, iar omul simte bucurie și fericire cu ajutorul corpului și centrului său emoțional.

De aceea, permite inimii și sentimentelor tale să aibă rolul principal cel puțin în viața interioară, iar mintea și logica să se supună lor; între inimă și rațiune – alege inima. Da, uneori sentimentele tale te vor conduce într-un loc greșit, vor crea o situație periculoasă, dar îți vor oferi o experiență valoroasă de viață.

Un proverb oriental spune: ”Mintea este un slujitor minunat, dar un stăpân teribil.” Oamenii care trăiesc ghidându-se doar de logică, inteligență și calcul pierd bucuria vieții. Ei pot fi bogați și de succes, însă inima și sufletul lor sunt sărace.

2. Învață să faci alegeri. 

Dacă ai decis cu ce te îmbraci, scoți din dulap doar ceea ce ți-ai imaginat. Și nu începi a măsura toate hainele care îți ies în cale. Acest exercițiu îți va învăța psihicul să ia decizii, iar tu – să te înțelegi. ⠀

Dacă nu ne auzim prea bine, atunci cum putem realiza acest lucru fără practică și fără greșeli în procesul de practică? La urma urmei, esența este să înveți să prinzi vibrațiile și senzațiile subtile din interiorul tău, care îți vor sugera clar că ai luat decizia corectă. De aceea, numai prin încercări și erori poți învăța acest lucru.

Deci, nu-ți fie teamă să faci greșeli și să iei decizii – toate acestea sunt investiția ta în tine.

3. Pune-ți viața pe pauză. Găsește timp să fii singur(ă) cu tine.

În viață este foarte important să găsești acest echilibru, între a fi cu oamenii și a fi cu tine însăți. Lumea exterioară ne îndepărtează de noi, ne descarcă bateriile și numai în singurătate ne putem reîncărca și restabili conexiunea cu noi înșine.

În plus, este cu adevărat fericit doar omul care a învățat să primească bucurie când este alături de sine. Îți doresc să fii în armonie cu tine.