4 greșeli majore pe care le fac oamenii în relația cu cei dragi.

”Omul care crede că poate trăi fără alți oameni – se înșală. Omul care crede că alții nu pot trăi fără el – se înșală dublu.”

Greșeala 1. Secretul unei vieți fericite.

Oamenii apropiați sunt sprijinul tău, sunt cei care vor încerca să te ajute în orice circumstanțe. De asemenea, acești oameni te fac fericit și tu la rândul tău încerci să le oferi emoții pozitive. Acest sprijin moral este la fel de important ca și ajutorul fizic și este unul dintre factorii cheie în raport cu cei dragi.

Dar este suficient ca unul să ceară mereu fericire, fără să ofere ceva în schimb și relația se prăbușește imediat ce celălalt este complet epuizat moral.

Nu trebuie să fii arogant, tratează oamenii așa cum vrei să te trateze, asta te va ajuta să-ți păstrezi relațiile.

Greșeala 2. Cum să te comporti cu cei dragi?

De asemenea, nu merită să fii prea (dulce) blând, altfel te vor ”mânca„, și nici prea amar (sever) altfel vei fi ”scuipat”. Lumea îi înghite pe cei slabi, pe cei care ies în evidență cu o blândețe deosebită și oamenii dragi nu fac excepție. Ei te pot folosi, pot deveni foarte obraznici, motiv pentru care nu vei putea comunica normal cu ei.

Trebuie să poți activa cealaltă parte a ta, a omului sever care știe să refuze. Dar dacă exagerezi și cu asta, vei fi respins, oamenii te vor ocoli, nu vor dori să comunice cu tine. Deci, este foarte important să găsești o cale de mijloc între aceste două poziții și astfel vei menține relația cu oamenii apropiați.

Greșeala 3: Ce fel de oameni trebuie să eviți?

Există oameni care trăiesc la întâmplare ( mai sunt numiți proști). Să nu ascundem faptul că astfel de oameni există peste tot, fiecare cunoaște cel puțin o astfel de persoană. Acești oameni speră că va trece cumva, ei nu se gândesc la viitor, cer, risipesc bani și cheltuie fără măsură.

Trebuie să limitezi la maxim comunicarea cu ei, în special dacă sunt oamenii apropiați.

Greșeala 4. Toleranţa.

Oamenii știu să insulte, să umilească și să arate cu degetul spre neajunsurile lor. Dacă ești unul dintre ei, trebuie să înțelegi că fiecare om percepe criticile diferit, pentru cineva sunt cuvinte goale, iar pentru cineva – un cuțit în inimă. Învață să taci dacă nu-ți place ceva la om și poate chiar îți provoacă dezgust, nu îndrăzni să-i spui despre asta, este mult mai ușor să-ți schimbi cercul social. În cele din urmă acești oameni te pot trata la fel, iar critica este un lucru periculos, ucide omul încet și sigur dacă apare în interiorul său.

Reține: nu există oameni ideali și este mai bine să taci și să nu arăți cu degetul spre ei.