5 motive pentru care obiceiul de a plânge nu este slăbiciune, ci un semn al omului puternic.

Fericirea – cea mai comună emoție este un semn al încrederii, siguranței și succesului. Exprimarea fericirii este un mod sigur de a ne face prieteni apropiați și admiratori.

Frica – este poate cea mai frecventă emoție, deoarece toată lumea a simțit-o într-un grad sau altul. Tuturor ne-a fost frică de ceva: să ne pierdem slujba, să primim un refuz în dragoste.

Furia – care este rareori binevenită, este o altă emoție pe care mulți dintre noi o trăim aproape zilnic.

Cu toate acestea, tristețea este o emoție specială. Manifestările ei externe – fața plecată și plânsul – sunt considerate semne de slăbiciune și nesiguranță.

Oamenii cărora nu le este frică să-și exprime tristețea sunt, de fapt, mult mai sănătoși din punct de vedere mental, decât cei care o suprimă.

Iată câteva motive pentru care omul care plânge este mai puternic.

1. Nu se teme de emoțiile sale.

Dacă ai fi copleșit de bucurie, ți-ai ascunde zâmbetul? Dacă ești trist, de ce să nu plângi?

Oamenii care ignoră tristețea se privează de un aspect important al vieții. Tristețea sau plânsul nu sunt un semn al slăbiciunii, ci un semn că ești om și ai sentimente care depășesc ceea ce ți se spune că este potrivit să arăți în public.

2. Înțelege proprietățile vindecătoare ale lacrimilor.

Canalele lacrimale eliberează creierul și corpul de stres, anxietate, durere și frustrare. Curăță sufletul, îmbogățesc mintea și provoacă ”pielea de găină”, acționând ca o scurgere pentru acumularea emoțiilor negative rezultate din stres.

Proprietățile vindecătoare ale lacrimilor se manifestă nu numai în lacrimile de tristețe, ci și în lacrimile de fericire. Să-i permiți acestei emoții extreme să se mențină și să rămână în corp poate fi foarte periculos atât din punct de vedere fizic, cât și mental.

Lacrimile sunt benefice deoarece eliberează toxine, ajută la îmbunătățirea vederii și pot ucide 90-95% din bacterii în doar 5-10 minute.

3. Știe cât de tămăduitor poate fi plânsul.

Cercetările psihologice au arătat că plânsul stimulează producția de endorfine în creier, care acționează ca analgezice naturale.

Chiar dacă problema ar putea să nu dispară după ce ai „aruncat-o”, nu există nicio îndoială că plânsul te poate scăpa complet de emoțiile rele, chiar și pentru o clipă.

4. Nu-i pasă de opiniile altora.

Plânsul este stigmatizat atât de bărbați, cât și de femei. Dacă femeia plânge, este „instabilă” sau are nevoie de atenție. Dacă bărbatul plânge, atunci este „slab” sau „nu este suficient de curajos”. Aceste etichete încurajează ambele sexe să-și ascundă tristețea și dorința de a plânge.

Cei care își permit să fie triști în public nu sunt doar curajoși, ci și activiștii unei societăți mai sănătoase din punct de vedere emoțional.

5. Îi încurajează și pe ceilalți să nu se teamă de sentimentele lor.

Cei care acceptă tristețea, permit și celorlalți să facă același lucru. Este dăunător să ascunzi emoțiile și să le îngropi în interior. Întrucât tristețea are asociații negative, de multe ori nu ne adresăm celui care se confruntă cu dificultăți, pentru că ne este frică de momentul de tristețe profundă.

De aceea, plânsul ar trebui perceput nu ca un semn al slăbiciunii, ci ca un semn al forței interioare și atenției.