Cum înțelegi că relația de prietenie a ajuns la final: 5 semne clare.

Fiecare dintre noi treptat se schimbă și nu este sigur dacă vom merge în aceeași direcție de dezvoltare cu prietenii noștri. Într-o zi, brusc ne putem da seama că avem alături un necunoscut.

Nu este ușor să te agăți de o relație în care un puzzle nu se mai potrivește cu celelalte. Și nici nu merită. Chiar și de dragul amintirilor comune.

Cum îți dai seama că trebuie să închei prietenia? Psihologul Marisa Franco, ne împărtășește observațiile sale.

1. Nu te mai placi în această relație de prietenie.

Poate suna ciudat, dar trebuie să asculți acest semnal. Nu-l ignora și ascultă-te cu atenție. Dacă, în general, ești mulțumită de tine, dar în relația de prietenie cuvintele și acțiunile tale îți par stupide sau ciudate, trebuie să faci ceva.

Exemplu: Auzi în mod regulat de la adorabila ta prietenă că soțul tău este un tâmpit leneș cu salariu mizer. Chiar dacă soțul tău nu câștigă milioane, este important ce simți atunci când interacționezi cu prietena ta. Te simți prost? Ciudat? Stupid?

2. Nu-i mai poți împărtăși secretele personale. 

V-ați întâlnit ca de obicei. Ați început să discutați despre ceva banal. Și ai vrut să-i împărtășești ceva foarte personal. Dar nu poți. Acesta este modul în care subconștientul tău reacționează la schimbările subtile ale persoanei și te protejează de sinceritatea inutilă.

Poate că nu mai vrei să-i împărtășești lucrurile intime, pentru că ești sigură că prietena ta te va bârfi? Sau poate pentru că știi că nu te va ajuta?

3. Prietenul tău se afirmă pe seama ta. 

Ai venit să vorbești despre probleme tale, iar el te întrerupe cu vești despre succesele sale. Orice situație în care ești vulnerabil, devine un motiv pentru autoafirmarea sa.

O astfel de competiție nu va duce la nimic bun: nu participați la o competiție, nu? Merită să te gândești de ce prietenul tău se comportă astfel. Poate că era întotdeauna gelos? În orice caz, este mai bine să închei această relație înainte ca stima ta de sine să sufere.

4. Așteptarea întâlnirii te face anxios. 

Ascultă-te: ce simți atunci când trebuie să ieși cu un prieten? Bucurie, nerăbdare și anticipare? Sau supărare, nemulțumire și anxietate? Poate că, înainte de întâlnire ți se întâmplă accidente enervante? De exemplu, se oprește motorul mașinii, verși cafeaua pe tine fiind deja îmbrăcat și gata de plecare? Inconștientul îți comunică în acest fel că nu ai nevoie de această persoană.

5. După ce te-ai întâlnit cu prietenul tău, te simți mai rău decât înainte.

Dacă după întâlnire te simți rău, de ce ai nevoie de o astfel de prietenie? O stare de gol, sentimentul de „lămâie stoarsă”, dureri de cap, descurajare …Dacă acest lucru se repetă cu regularitate, răspunsul este evident: este timpul să închei relația. Prietenia s-a terminat.