Aceste 6 motive nu sunt cele mai bune pentru a menține o relație de prietenie.

Amintirile comune, legăturile de familie sau recunoștința – toate acestea nu sunt un motiv pentru a continua comunicarea.

1. Sunteți rude

Surorile, frații, verișorii, unchii, mătușile etc – faptul că ești rudă cu acești oameni nu înseamnă că aveți multe interese și obiective comune.

Cercetările arată că și frații care au crescut în aceeași familie pot avea caracteristici psihologice foarte diferite. Și aceleași abordări educaționale pentru ei funcționează complet diferit.

Deci, nu este nimic în neregulă dacă minimizezi comunicarea cu ei.

2. Ați fost prieteni toată viața sau mulți ani.

Pe parcursul vieții oamenii își schimbă interesele, obiectivele, punctele de vedere. Chiar și prietenii apropiați pot lua drumuri diferite. La un moment dat între ei vor exista mai multe contradicții decât puncte de contact. Poate că acesta este unul dintre motivele pentru care adulții încep treptat să-și piardă prietenii după vârsta de 25 de ani.

Pe de o parte, este trist. Dar dacă nu mai găsiți subiecte de discuție comune și nu mai dorești să petreci timpul cu această persoană, atunci ai tot dreptul să reduci comunicarea. Despărțirea nu anulează lucrurile bune pe care le-ați trăit împreună.

3. Te simți dator. 

Să presupunem că prietenul tău te-a ajutat într-o situație dificilă, te-a susținut financiar, ți-a făcut un cadou important și scump. Și chiar dacă comunicarea deja te-a plictisit, crezi că nu va fi prea frumos să închei relația de prietenie și să arăți ca un ticălos egoist.

Dar să plătești binele cu o prietenie torturată nu este o idee bună.

4. Simți milă.

Poate că prietenul tău trece acum printr-o perioadă grea, de aceea continui să comunici cu el, deși demult te-ai plictisit.

Probabil ți se pare că așa este uman și nobil. Trebuie să-l compătimești. Dar dacă își va da seama că ești cu el doar din milă, se va simți rău și cu siguranță nu te va mulțumi.

5. Petreceți mult timp împreună.

De exemplu, închiriați un apartament, studiați la aceeași universitate, lucrați în același birou. Dacă aveți câteva subiecte comune de conversație, s-ar părea că trebuie să fiți și prieteni.

Dar prietenia, ca și orice relație apropiată, este mai mult decât viața sau interesele comune. Faptul că petreceți câteva ore pe zi împreună nu te obligă să inviți această persoană la nuntă sau să-i botezi copilul. Ai putea doar să fii politicos, prietenos și plin de tact, nimic mai mult.

6. Te-ai îndrăgostit

Da, se întâmplă uneori. În cele din urmă, prietenul/prietena ta este o persoană cu care te potrivești în multe privințe. El/ea știe să te sprijine, să te facă să râzi, să plângi, să tăceți împreună. Dacă adaugi aici și atracția fizică, atunci va fi partenerul perfect.

Așadar, este destul de real să te îndrăgostești de prietenul sau prietena ta. Dacă sentimentele sunt reciproce, atunci le puteți transfera la un alt nivel, dacă nu, există șanse mari că nu veți putea continua relația.