5 sfaturi eficiente care te vor ajuta să devii instant mai încrezătoare.

Dacă ești sub jugul îndoielilor și complexelor, învață să fii mândră de tine și să te simți la înălțime.

1. Îndreaptă-ți spatele

Dacă îți vei menține postura dreaptă și vei merge cu capul sus, vei deveni mai încrezătoare într-o clipă.

Pentru început, întinde-te cât poți. Trage omoplații în jos și înapoi – îți va fi dificil dacă petreci mult timp ghemuită în fața calculatorului. Ridică bărbia și privește înainte. Nu mai privi în jos în timp ce mergi: ai o lume întreagă în fața ta.

Dacă ai probleme cu postura, realizează câteva exerciții pentru spate.

Fii perseverentă și timp de o lună luptă-te cu spatele încovoiat – acesta este un pas mare spre un aspect încrezător. În curând vei putea ține corect spatele fără să te gândești la asta.

2. Reduce ritmul

Atunci când ești nervoasă, vocea ta sună mai înalt decât de obicei și vorbești mai repede decât crezi.

Dacă ești nervoasă atunci când vorbești în public, încearcă să vorbești mai lent decât ți-ai dori și nu uita să respiri. S-ar putea să simți că vorbești prea lent, dar din exterior va suna bine.

3. Zâmbește

Atunci când te confrunți cu dificultăți sau inconveniente, este ușor să te retragi în tine. Și probabil vei arăta foarte tristă. În curând vei avea reputația „acelui om ciudat din colț”. Deci, zâmbește. Pentru a părea sinceră, exersează: stai în fața oglinzii, închide ochii și coboară-i. Apoi deschide-i ridicând colțurile buzelor. Acesta este zâmbetul tău adevărat.

4. Privește interlocutorul în ochi și nu-ți întoarce privirea. 

Când ai privit ultima dată în ochi pe cineva, înainte ca această persoană să-și întoarcă privirea? Dacă nu ești o persoană încrezătoare, cel mai probabil tu ți-ai întors prima privirea. Acum tu vei deveni cea care nu se uită în altă parte.

Atât timp cât zâmbești și clipești, nu vei arăta înfiorător. Dacă ai fost întotdeauna timidă, la început îți va fi foarte greu, dar trebuie să treci peste asta. Odată ce ai luat măsuri, vei realiza rapid că ceilalți sunt la fel de nervoși ca și tine și vor întoarce ei privirea dacă îi privești suficient de mult în ochi.

5. Scapă de eticheta pe care ți-ai pus-o.  

Uneori oamenii nu pot crede că s-au schimbat. De exemplu, fiind deja slabi, ei continuă să se simtă grași. Este timpul să scapi de eticheta pe care ți-ai pus-o.

Dacă te simți incomod într-o situație, probabil toată lumea din jurul tău simte asta. Cu toții avem îndoieli. Ele există la nivel subconștient și, de obicei, ne împiedică să obținem ceea spre ce tindem. Încetează să te gândești atât de mult și acționează.

Dacă ești interesată de cineva, apropie-te de el/ea în trei secunde. Ceea ce depășește acest timp te va forța să supraanalizezi situația și să nu faci nimic. Aruncă toate îndoielile: doar așa vei fi considerată grozavă și încrezătoare.

Iar ca o temă pentru acasă poți face următorul exercițiu: mergând pe stradă cu capul sus și cu zâmbet larg pe față, întâlnește cu ochii cel puțin cinci trecători și spune-le „salut”. Amintește-ți că ei ar trebui să-și întoarcă privirea primii.

La început te vei simți incomod, dar cui îi pasă? Nu vei mai vedea niciodată acești oameni. Apoi, poți trece la sarcini mai complexe. De exemplu, inițiază o conversație cu un necunoscut sau susține un discurs în fața publicului.