3 cele mai bune sfaturi ale psihologilor, pentru o viață fericită și de succes.

Astăzi îți voi împărtăși câteva recomandări utile ale psihologilor care te vor ajuta să-ți îmbunătățești viața, să devii o persoană fericită și de succes.

1. ”Nu răspunde nimănui atunci când ești furios(ă).”

Psihologii au observat că sub influența emoțiilor puternice, oamenii adesea exprimă ceea ce este ascuns adânc în inconștientul lor.

De exemplu, te-ai supărat pe mama ta și sub influența emoțiilor i-ai spus că o urăști. De fapt, nu-ți urăști mama, dar inconștientul tău își poate aminti cum în copilărie ea a fost nepoliticoasă cu tine în prezența prietenilor. Supărarea a rămas în memorie și „a ieșit la suprafață” în momentul disputei.

De aceea, dacă nu vrei să strici relația cu persoana respectivă, încearcă să nu vorbești cu ea atunci când ești furios(ă). Cea mai bună soluție este distanțarea fizică. Cu siguranță veți reveni la discuția care te interesează, dar numai atunci când te vei calma.

2. Nu face promisiuni atunci când experimentezi emoții pozitive puternice.

Emoțiile pozitive, precum și cele negative, ne fac adesea oameni inadecvați. Sună amuzant, dar este adevărat. În momentele de bucurie și euforie, suntem într-o stare de autoamăgire. Și îi putem minți nu numai pe alții, ci și pe noi înșine.

Când omul se află sub influența endorfinelor (hormonul fericirii), i se pare că este capabil să mute munții din loc, dar de îndată ce procesul de producere a hormonilor se reduce, conștiința se limpezește. Și atunci se poate dovedi că nu prea îți dorești să îndeplinești promisiunea făcută.

3. Nu lua nicio măsură în timp ce ești tristă.

Ai fost vreodată în starea de afect? Desigur. De exemplu, iubitul tău te-a anunțat în mod neașteptat că nu te mai iubește, un om pe care îl cunoști a decedat… Astfel de evenimente ne provoacă o stare afectivă. Mai simplu spus, fiind afectați, nu suntem capabili să ne evaluăm în mod adecvat gândurile și acțiunile. De aceea, psihologii susțin că în această stare nu trebuie să acționezi, în special să-ți schimbi viața.