12 semne ale inteligenței înalte. Descoperă pe care dintre ele le ai.

Adesea, persoanele care au studii superioare sau cunosc 3-5 limbi străine sunt considerate a fi cele mai inteligente. Însă, oamenii de știință insistă asupra faptului că acești factori nu sunt în niciun caz garanția unei inteligențe înalte.

Există mai multe semne caracteristice oamenilor deștepți. Iată 12 dintre ele:

1. Omul inteligent nu are tendința de a se subestima sau de a se supraestima.

El înțelege că nu știe totul și nu-i este teamă să ceară ajutor. Studiile arată că cu cât inteligența omului este mai mică, cu atât el este mai înclinat să o supraestimeze și invers.

2. Curiozitatea

Albert Einstein spunea că nu este foarte talentat, ci mai degrabă curios. Oamenii de știință susțin că un semn al inteligenței înalte este curiozitatea. Oamenii deștepți sunt deschiși ideilor și oportunităților noi.

3. Autocontrolul

În 2009, experimentele au arătat că persoanele cu inteligență înaltă, dintre două opțiuni o vor alege pe cea care le va aduce mai mult profit, deși poate dura mai mult timp, iar acest lucru necesită autocontrol. Astfel de oameni nu sunt predispuși la decizii impulsive.

4. Oamenii inteligenți fac sport, chiar dacă nu-și doresc.  

Oamenii de știință declară că activitățile fizice care se fac cu depășirea lenei, sunt un indicator al inteligenței înalte.

5. Abilitatea de a te pune în locul altei persoane. 

O persoană inteligentă este capabilă să se pună în pielea altora. Desigur, uneori răzbunarea și setea de dreptate pot prevala, dar omul inteligent nu-și va permite niciodată să-și bată joc de cineva, deoarece poate simula în mintea sa starea unei persoane slabe, supărate.

6. Omul inteligent vrea să fie înconjurat de oameni deștepți.

Acest lucru se datorează faptului că vrea să comunice cu oameni care au același nivel de inteligență. Oamenii proști îl fac să-și piardă energia, de aceea această dorință este de bun simț și nu o cerere excesivă.

7. Omul inteligent ascultă și memorează.

Oamenii inteligenți sunt interlocutori foarte buni. Ei nu vor vorbi despre sine dacă nu sunt întrebați. Ei preferă să asculte și să memoreze. Oamenii inteligenți nu se tem să greșească. Ei încearcă ceva nou și analizează consecințele.

8. Oamenii deștepți privesc doar înainte.  

Ei privesc spre viitor, nu în trecut. Își amintesc greșelile, dar nu se indispun din cauza lor. Inteligența lor este îndreptată spre mâine și azi, de aceea reușesc să trăiască mai ușor.

9. Gânduri despre sensul vieții.

Reflecțiile asupra unor subiecte globale, precum sensul vieții sau existența universului, de asemenea, sunt un indicator al inteligenței înalte. Oamenii inteligenți se întreabă de ce s-a întâmplat un eveniment sau altul și aceste reflecții existențiale adesea cresc nivelul anxietății. Pe de altă parte, oamenii cu inteligență înaltă sunt pregătiți pentru faptul că lucrurile se pot întâmpla altfel decât se așteptau.

10. Viața s*xuală târzie.

La Universitatea din Carolina de Nord a fost realizat un studiu la care s-a constatat că elevii cu un IQ mare sunt mai predispuși să nu-și înceapă viața sexuală înainte de a se înscrie la o instituție de învățământ superior. De asemenea, mulți dintre ei au decis să se abțină de la întâlnirile romantice.

11. Oamenii inteligenți se simt mai fericiți.

Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la University College London. Aceștia au menționat că oamenii cu un IQ mic adesea sunt nemulțumiți de viața lor: deoarece trebuie să ocupe funcții mici și să se mulțumească cu salarii modeste.

12. Oamenii inteligenți sunt prietenoși.

S-a constatat că oamenii prietenoși, adesea sunt mai dezvoltați din punct de vedere intelectual. Acest lucru nu înseamnă că ei nu se supără sau nu se înfurie.

Emoțiile negative și nervozitatea sunt doar o modalitate de protecție pentru oamenii deștepți, de aceea ei foarte rar vor începe primii un conflict. Și dacă o fac, apoi regretă.