7 sfaturi care te vor ajuta să înțelegi mai bine oamenii cu care trebuie să comunici.

Comunicarea este o parte importantă și integrantă a vieții noastre.

Suntem atrași intuitiv de oameni care ni se aseamănă, ale căror puncte de vedere coincid cu ale noastre, dar nu ne putem înconjura doar de interlocutori „confortabili” și „siguri”. Dintr-un motiv sau altul, contrar dorințelor noastre, suntem obligați să comunicăm cu un număr mare de persoane – și dacă învățăm să recunoaștem cine stă cu adevărat în fața noastră, atunci ne va fi mai ușor să determinăm modelul de comportament cu această persoană.

Iată la ce trebuie să acorzi atenție atunci când comunici pentru prima dată cu cineva și cum să utilizezi informațiile primite.

1. Evaluează aspectul interlocutorului

Aspectul te poate ajuta să afli mai multe despre trăsăturile de personalitate ale interlocutorului. Așadar, încălțămintea curată vorbește despre pedantism și dragostea pentru ordine, iar cea uzată, dar confortabilă – este purtată adesea de persoanele cu profesii creative, care nu-și pun aspectul pe primul loc. Costumele și ținutele ”la patru ace” vorbesc despre carierism, disponibilitatea de a se supune conducerii și ordine, în general.

2. Analizează mersul

Un mers sigur și liber – este un semn al omului cu intenții clare. El este concentrat și te poți baza pe el. Dacă omul merge cu capul aplecat, mișcările sale sunt lente, cel mai probabil ai în fața ta o persoană complexată, cu voință slabă. În plus, un astfel de mers poate vorbi despre problemele și stresul cu care se confruntă în prezent proprietarul. Dacă omul se plimbă, uitându-se în jur, poți spune despre el că este o persoană pasionată, dar uneori un pic absentă.

3. Salutul

Oamenii siguri întotdeauna te salută și dau mâna primii. O strângere de mână fermă este caracteristică persoanelor emoționale, sociabile, în timp ce una moale, vorbește despre timiditate și îndoială de sine.

4. Comunicați

Un vocabular bogat și un discurs clar vorbesc despre erudiția și educația interlocutorului – o astfel de persoană are un anumit set de cunoștințe, are experiență și se simte încrezător în public.

O persoană care greșește atunci când își exprimă gândurile, cel mai probabil este timidă. Cu toate acestea, poate fi un angajat bun.

Cu oamenii care adoră să vorbească despre orice, ar trebui să fii mai atent. Ei adoră să-și bârfească șefii, colegii și adesea sunt „prieteni” împotriva cuiva. Dacă discută cu ușurință despre alții, cu siguranță te vor bârfi și pe tine.

5. Evaluează punctualitatea

Acordă atenție la ce oră a sosit la întâlnire – dacă a sosit la timp sau în câteva minute, te poți baza pe el, nu te va dezamăgi, va finaliza volumul de sarcini.

Oamenii care vin la întâlnire mai devreme sunt mai predispuși la nevroze – sunt anxioși, suferă de frici și complexe.

Oamenii care întârzie, de regulă, nu sunt concentrați, în casa lor e o dezordine creativă și le place să amâne finalizarea sarcinilor până în ultimul moment. Cu alte cuvinte, sunt predispuși la amânare.

6. Luați prânzul împreună

Fii atent la modul în care mănâncă interlocutorul. Mestecă bine, de parcă ar savura mâncarea? Astfel de oameni prețuiesc viața și le place ca totul să fie sub controlul lor.

Cei lenți – sunt rezonabili, le place să filosofeze, pot tărăgăna procesul de lucru, dar în același timp vor face totul „conștiincios”, fără greșeli.

Interlocutorul tău și-a golit farfuria în grabă? De regulă, astfel de oameni fac totul rapid, nu au suficient timp pentru nimic și, de asemenea, tind să greșească.

Dacă interlocutorului îi place să separe diferite alimente pe farfurie, atunci este foarte atent și orientat pe detalii.

7. Faceți o fotografie.

Oamenii calmi și echilibrați tind să se fotografieze de jos, în timp ce persoanele responsabile și conștiincioase – vor evita să-și arate spațiul personal din fundal. Fețele zâmbitoare – vorbesc despre oamenii deschiși noilor impresii, iar „fața de rață”, după cum s-a dovedit, este un semn al unei personalități nevrotice.