7 semne pe care ți le trimite corpul atunci când există prea mult stres în viața ta.

Prea puțini oameni își fac griji pentru sănătatea lor la o vârstă fragedă: de obicei, înțelegerea importanței acestei probleme vine în timp. Și totuși, trebuie să fim atenți la unele simptome, indiferent de vârstă. Acestea semnalează probleme mentale care, dacă nu sunt tratate, ne pot afecta negativ viața.

1. Palpitațiile

Când ești nervos, se eliberează un hormon special, adrenalina, care face inima să bată mai repede. Deci, dacă observi din ce în ce mai des că inima ta este gata să iasă din piept, cel mai probabil în viața ta există multe situații stresante. De asemenea, palpitațiile pot și fi un semn al unui atac de panică iminent.

2. Palmele transpirate

Un alt simptom care apare ca răspuns la stimulii stresanți. Când creierul trimite semnale alarmante către corp, acesta încurajează glandele sudoripare să funcționeze într-un ritm crescut.

3. Probleme digestive

Sindromul intestinului iritabil este un diagnostic frecvent în rândul celor care sunt adesea nervoși. Corpul încearcă să-și mențină forțele pentru a face față situației stresante, de aceea sistemul digestiv nu funcționează ca de obicei.

4. Durerea de cap

De obicei, această durere apare la mijlocul zilei și poate persista câteva luni. O senzație neplăcută, de parcă capul ar fi strâns cu un cerc, de obicei semnalează că există prea mult stres în viața ta. Durerea în zona cefei indică suprasolicitare, iar în zona frunții – lipsa somnului.

5. Oboseala cronică

Această stare nu poate fi atribuită lenei. Atunci când creierul este copleșit de probleme, corpul de asemenea simte oboseală. Această stare se deosebește de oboseala obișnuită de la sfârșitul zilei: forma cronică se observă mult timp, ea nu se tratează cu ajutorul somnului și este însoțită de o stare de spirit proastă fără motiv.

6. Probleme de concentrare

Îți este greu să memorezi chiar și cele mai simple informații precum numele noilor cunoscuți? Dacă nu ai 90 de ani, cel mai probabil problemele tale de atenție sunt cauzate de stres. Corpul nu are puterea să memoreze informații fără importanță, pentru că el de abia satisface nevoile de securitate și liniște. Nu este surprinzător faptul că după un examen, cu greu îți poți aminti propriul nume.

7. Insomnia

Acesta este un simptom comun, care semnalează că nivelul de stres din viața ta este prea mare. Insomnia este adesea tratată cu metode populare, dar este mult mai eficient să găsești sursa problemei și să o rezolvi. Lipsa unui somn sănătos regulat duce la probleme mai grave decât iritabilitatea și pofta de cafea.

Dacă ai unul sau mai multe dintre aceste simptome, încearcă să reduci nivelul de stres cât mai mult posibil. Dacă este necesar, nu ezita să ceri ajutorul specialiștilor: problemele legate de psihic sunt cele mai dificile și nu toată lumea poate face față pe cont propriu.