11 semne care mă ajută să recunosc oamenii în care nu pot avea încredere.

În afaceri sau în viață, există situații în care trebuie să ai încredere în oameni. Desigur, orice afacere trebuie susținută de un contract. Dar există excepții: documentele încă nu au fost semnate, iar persoana respectivă deja te-a dezamăgit:

– a promis să aducă un furnizor sau un client, dar nu a făcut-o;

– nu s-a prezentat la timp la negocieri și a rupt contractul;

– s-a numit expert, dar de fapt s-a dovedit a fi un profan.

De fapt, nimeni nu-ți datorează nimic, dar rămâi cu un gust amar din cauza așteptărilor nejustificate. Cum poți recunoaște astfel de oameni încă de la început, pentru a nu te baza pe cuvintele și acțiunile lor în viitor?

Eu acord atenție acestor 11 semne:

1. Persoana nu este punctuală. 

Există oameni care întârzie: la muncă, în vizită, la o întâlnire. Au întotdeauna scuze, dar ei pur și simplu nu se pot organiza pentru a ieși din casă mai devreme.

2. Lipsa modestiei

Dorința de a fi în permanență în centrul atenției vorbește despre încercarea persoanei de a se afirma din contul altora. Un adevărat profesionist nu va căuta admiratori oriunde: cei care au nevoie de ajutor îl vor găsi singuri.

3. Invidia

Această calitate împinge oamenii la cele mai vicioase și nepotrivite acțiuni. Invidia nu are sinonime și este aproape imposibil să o ascunzi. Dacă ai observat-o – scoate omul din mediul tău.

4. Ipocrizia

Din păcate, în afaceri, trebuie să te confrunți cu acest comportament aproape în fiecare zi. Și poate fi dificil de depistat. Te salvează atitudinea și comunicarea sinceră: „Când te plângi altora de mine, nu există nicio garanție că nu voi afla despre asta”.

5. Bârfele și plângerile

Sunt întotdeauna dispus să discut calitățile profesionale, dar nu și despre aspect, obiceiuri sau familie. Urăsc oamenii care își bârfesc oamenii apropiați, partenerii, prietenii.

6. Meschinăria

Nu trebuie confundată cu atenția la detalii, meticulozitatea. Oamenii meschini nu sunt capabili să gândească pe larg, să distingă lucrurile cu adevărat importante. Ei vor încerca întotdeauna să-și amintească de fleacuri.

7. Capriciile

Manipulările, schimbările frecvente de dispoziție, intoleranța indică faptul că omul depinde doar de capriciile sale de moment.

8. Iresponsabilitatea

Oamenii în care nu poți avea încredere au întotdeauna un vinovat sau un motiv pentru eșecul lor. Ei nu sunt capabili să-și recunoască vinovăția, neglijența, chiar dacă ceea ce s-a întâmplat se află în zona lor de control.

9. Minciunile

Întotdeauna am încredere în oameni. Dar dacă înțeleg că omul este necinstit în lucrurile mărunte, nu-i voi oferi de lucru, bani și sarcini.

10. Nemulțumirea

Să te plângi mereu, peste tot și tuturor, chiar dacă îți merge bine în viață, este un obicei foarte periculos. Ar trebuie să te îndepărtezi de cei care iubesc să se plângă mereu.

11. Standardele duble

Este înfricoșător să faci afaceri cu o persoană care incapabilă să se evalueze în același mod în care îi judecă pe ceilalți.

Cei mai de încredere oameni pentru mine sunt cei care pot spune deschis: „Nu pot garanta nimic” și explică motivele.