Inima frântă îți poate afecta corpul și mintea. 8 semne că cineva ți-a frânt inima.

De obicei inima frântă este asociată cu relațiile romantice, dar poate apărea și în relațiile platonice, și de familie. De fapt, tristețea aparent obișnuită poate proveni din inima frântă. Cercetările recente au arătat că ea poate avea diverse efecte asupra corpului și minții.

Deci, iată 8 semne că ai inima frântă:

1. Nivelul de stres este mai mare decât de obicei

Ai putea fi prea stresat(ă) din cauza despărțirii. Durerea emoțională poate declanșa eliberarea anumitor hormoni în creier, precum cortizolul, care poate face nivelul de stres foarte ridicat.

2. Durerea fizică

Știai că experiențele emoționale pot provoca dureri fizice reale? O eliberare bruscă a cortizolului îți poate afecta nu numai mintea, ci și corpul. Stresul prelungit este dificil de depășit și poate avea multe consecințe fizice.

– durere de cap;

– dureri în piept;

– stomac deranjat;

– răceli frecvente.

3. Depresia

Durerea te-a făcut să te simți nefericit(ă) o perioadă lungă de timp? Această stare poate fi deprimantă sau poate duce la depresie. Dacă creierul tău nu răspunde corect la stres, este posibil să prezenți unele simptome ale depresiei, cum ar fi modificările bruște ale poftei de mâncare, oboseala cronică.

4. Senzația de gol emoțional.

Cu siguranță te vei confrunta cu unele repercusiuni emoționale atunci când relația în care ai investit timp, dragoste și energie se termină. S-ar putea să experimentezi goliciune emoțională și amorțeală. Creierul tău încearcă să se protejeze de durerea emoțională intensă care apare după inima frântă. Vidul emoțional prelungit poate dăuna sănătății mintale.

5. Gândurile despre trecut.

Te gândești constant la despărțire, te gândești la ce s-a întâmplat, de ce s-a încheiat relația? Reflecțiile și analiza trecutului sunt obișnuite și normale, dar dacă devin copleșitoare și nedorite, acesta este un semn clar al durerii, deoarece gândurile obsesive persistente indică faptul că experiența traumatică te copleșește în continuare.

6. Pierderea calmului

Obiceiurile proaste se întorc în viața ta? Inima frântă te poate împiedica să te controlezi. Oamenii care în trecut au depășit dependența sunt mai predispuși să recidiveze după despărțire.

7. Sindromul de sevraj

Știai că iubirea te poate afecta ca și dependența? Când te îndrăgostești, dopamina îți stimulează creierul, aducându-ți plăcere, iar despărțirea îți va jefui creierul de această substanță chimică.

În acest moment s-ar putea să ai simptome de sevraj similare cu cele asociate dependenței de droguri. Simptomele variază, dar există efecte psihologice frecvente. De exemplu, atracția față de relația pierdută.

8. Oboseală

Ai observat o scădere a energiei? Inima frântă te poate afecta fizic.

Epuizarea poate fi cauzată de insomnie, care la rândul ei este cauzată de despărțire. Orice modificare a regimului de somn îți poate afecta starea mentală și fizică. Insomnia cu siguranță îți va afecta energia și productivitatea pe tot parcursul zilei.