10 obiceiuri ale oamenilor în care nu poți avea încredere.

Astăzi mai rar întâlnim oameni de încredere. Se pare că toți tind să obțină beneficii, iar dacă nu reușesc, atunci nu le mai pasă de tine.

Fără încredere, orice relație este condamnată. Nu vei putea construi o relație cu cineva pe care nu-l poți înțelege cu adevărat. Fie că e vorba de cineva cu care te întâlnești, un vecin sau chiar un străin. Dacă ceva ți se pare greșit, ai încredere în intuiția ta.

10 obiceiuri ale oamenilor care nu merită încrederea ta.

1. Îți ignoră limitele fizice.

Dacă cineva îți ignoră limitele, acesta este un semnal de alarmă. În timp ce unii oameni nu știu cum să înțeleagă un indiciu, oamenii periculoși o pot face pentru a te testa.

2. Contactul vizual fix

Când vine vorba de oameni manipulatori, mulți dintre ei au obiceiul de a te privi fix. Dacă se întâmplă să te întâlnești cu privirea lor, ei nu se vor îndepărta imediat. Vor menține un contact vizual intens, chiar dacă pare o situație incomodă.

3. Dominarea în conversație

În timp ce unii oameni doar adoră să vorbească, manipulatorii vor încerca să controleze întreaga conversație.

4. Tristețea

Deoarece narcisiștii se supără atunci când lucrurile nu merg așa cum și-au dorit, fii atent(ă) cum se schimbă starea lor de spirit – schimbările intense de dispoziție sunt normale pentru ei atunci când interacționează cu ceilalți.

5. Îți spune cum trebuie să te simți.

Ascultă-ți intuiția atunci când cineva îți spune să te calmezi, susținând că totul este în regulă, chiar dacă ție nu îți place. S-ar putea ca această persoană să-ți spună asta pentru a te face să te simți într-un anumit fel. Devalorizarea sentimentelor poate fi folosită ca tactică pentru a te controla.

6. Refuză să-și ceară scuze.

Deși pentru cineva poate fi dificil să-și recunoască greșeala sau să spună că îi pare rău, acești oameni își vor nega vehement implicarea, pentru că nu le place să fie considerați răi. Ei sunt singurii care au dreptate în orice situație și poți uita de scuze.

7. Este incapabil să-și controleze emoțiile.

Semnul cheie al unui om toxic este că nu își va putea controla emoțiile. Și nu va trece mult timp până când vei observa că interacționează în același mod și cu alte persoane.

8. Gândirea alb-negru

Pentru ei, fie „toți sunt buni” fie „toți sunt răi”. Dacă ești într-o relație cu acest om, el nu va avea grijă de tine dacă te-ai supărat, te iubește, apoi te urăște și în timp asta va deveni o problemă.

9. Lipsa empatiei

Unul dintre cele mai clare semne este că nu-i pasă de sentimentele tale. El nu încearcă niciodată să manifeste empatie nici față de tine, nici față de alții.

10. Își schimbă adesea povestea. 

Atunci când acest om îți oferă informații, ți se pare că nu obții niciodată povestea completă, deoarece detaliile se schimbă de fiecare dată când îți spune ceva.

Ai întâlnit astfel de personalități neplăcute?